Προσλήψεις 918 ατόμων σε υπουργεία, ΕΚΑΒ και Ειρηνοδικεία

Ανοίγουν και πάλι οι θέσεις για τις προσλήψεις 918 ατόμων σε υπουργεία, ΕΚΑΒ και ειρηνοδικεία, οι οποίες...
είχαν παγώσει προσωρινά λόγω εκλογών.
Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τέκνα αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, έμμεση ΑμεΑ, τέκνα αναπήρων πολέμου, τρίτεκνοι) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης συμπληρώνουν ειδικό έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, που περιέχεται μέσα στο παραπάνω αναγραφόμενο ΦΕΚ Β' 3408/18-12-2014, στο οποίο δηλώνουν απαραίτητα όλα τα στοιχεία που ζητούνται, αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".
Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, διότι από αυτήν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προκύπτουν τα μόρια όλων των προστατευομένων. Επίσης συμπληρώνουν και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, να μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν, να μην έχουν κώλυμα διορισμού. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Έντυπα αιτήσεων
Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης, στο οποίο δηλώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την εφαρμογή του άρθρου 4 και για τη με βάση αυτά μοριοδότηση, ως και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.
Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης σε μία Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 2643/98. Η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων επιφέρει ακύρωση όλων των αιτήσεων που έχει υποβάλει ο προστατευόμενος. Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr.

Διαγωνισμός για 54 ειρηνοδίκες
To υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη 54 δόκιμων ειρηνοδικών Δ' Τάξεως. Δεκτοί στο διαγωνισμό αυτό γίνονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 25ο και δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση στα εξής μαθήματα: α) Αστικό Δίκαιο, β) Εμπορικό Δίκαιο, γ) Πολιτική Δικονομία, δ) Ποινικό Δίκαιο, ε) Ποινική Δικονομία και στ) Στοιχεία Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου. Όποιος/α επιθυμεί να διαγωνιστεί οφείλει: να υποβάλει στη Γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, αίτηση απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Επιτροπής του Διαγωνισμού, στην οποία να αναγράφονται το όνομα, το επώνυμο και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας και να σημειώνονται η διεύθυνση της κατοικίας και ο αριθμός του τηλεφώνου του/της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια