Διπλωματική συντριβή της Τουρκίας – Ο Ερντογάν λέει «δεν θα φύγουμε ποτέ από την Κύπρο»




Μετά τη διπλωματική ήττα και φυγή της Τουρκίας από τη Γενεύη, όπου ο σουλτάνος και τα χανουμάκια του (μεταξύ αυτών και κάποιοι «ελληνοκύπριοι») δεν κατάφεραν να παραδώσουν το νησί και τα πλούσια κοιτάσματά του σε φυσικό αέριο στην Τουρκία, ο Ερντογάν έχει πάθει μεγάλη ταραχή.

Αλλιώς του τα είχαν πει από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Νούλαντ και το παρεάκι της Χίλαρι. Δεν του βγήκε η βρομοδουλειά.

Έτσι, μετά την προσευχή της Παρασκευής, βγαίνοντας από το τζαμί ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής τύραννος της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι για να υπάρξει λύση στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης δεν θα τίθεται θέμα απομάκρυνσης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

«Το σχέδιο Ανάν πια δεν ισχύει», είπε και πρόσθεσε ότι «η «Βόρεια Κύπρος» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η «Νότια Κύπρος» και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων»

Πρόσθεσε ότι για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο θα πρέπει να φύγουν και τα ελληνικά.

Η Ελλάδα όταν μιλά για τέλος των εγγυήσεων αυτό εννοεί, αλλά ο Ερντογάν πουλάει τρέλα, ως συνήθως.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης: «Έχουμε πει ξεκάθαρα στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί για πάντα!».

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε:

«Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την «Βόρεια» και την «Νότια Κύπρο». Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

Ο Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας τις παλαβομάρες των Τούρκων είπε: «Οι Τούρκοι το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν από τη Γενεύη, εμείς είμαστε ακόμα εδώ. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη πολιτική συζήτηση αλλά δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να κάτσουν γιατί είχαν άλλες δουλειές».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια