Aποκάλυψη Guardian: Η Μέρκελ διώχνει από υπουργό τον «Πατριάρχη της λιτότητας», Σόιμπλε




Σενάρια ανατροπών στο Βερολίνο, που προβλέπουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να παίρνει «πόδι» από την θέση του υπουργού Οικονομικών, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ, θεωρείται πιθανό να τον αντικαταστήσει, με άλλο, πιο «γοητευτικό» πρόσωπο, κοινής αποδοχής (με λιγότερους εχθρούς), που θα την βοηθήσει να επανεκλεγεί!

Θα τον αντικαταστήσει με άλλο πολιτικό πρόσωπο, ευρείας αποδοχής

Ο βρετανικός Guardian, σε δημοσίευμά του, αποκαλύπτει σενάρια που θέλουν την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, να «αποκαθηλώνει» από την κεφαλή του υπουργείου Οικονομικών, τον «Πατριάρχη της λιτότητας», όπως αποκαλεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να τον αντικαταστήσει με άλλο πολιτικό πρόσωπο, ευρείας αποδοχής, που διαθέτει πιο «γοητευτική προσωπικότητα», ο οποίος θα την βοηθήσει να επανεκλεγεί στις Ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου!

Μία αλλαγή, που θα είχε τεράστια επίπτωση και στην σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει το Βερολίνο στο ελληνικό πρόγραμμα! Ο νυν Γερμανός ΥΠΟΙΚ, έχει έρθει σε συμφωνία με το ΔΝΤ, για την υιοθέτηση σκληρών μέτρων, κάτι που δεν αρέσει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ δεν γίνεται αποδεκτή και από την Αθήνα. Το Βρετανικό μέσο, αναφέρεται και στις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών, κάνοντας λόγο για μια κατάσταση που δείχνει ότι θα καταλήξει σε έναν ακόμη «βρώμικο συμβιβασμό».

Για τις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει ότι είχαν στόχο «να καθυστερήσει η τιμωρία για την έλλειψη μεταρρυθμιστικής διάθεσης της Αθήνας, μέχρι του χρόνου, όταν θα είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και πιθανώς στην Ιταλία». Οι Βρετανοί, αναφέρουν ότι «το να αποκαλέσει κανείς αυτόν το συμβιβασμό, τσιρότο, είναι έλλειψη σεβασμού στις ιαματικές ιδιότητες του τσιρότου», αναφέρει ειρωνικά το δημοσίευμα.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χανς-Πίτερ Φρίντριχ επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), εταίρου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Άνγκελα Μέρκελ. Χειρότερος από τον Σόιμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή