«Βόμβα» της Μέρκελ για τη Σένγκεν - Ζητά την «επαναεισαγωγή» της Συνθήκης στα μέτρα της




-"Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν εκείνοι τη χώρα όπου θα υποβάλουν αίτηση για άσυλο", είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια ομιλίας της , σε συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), την Τετάρτη.

- Ορατός ο κίνδυνος μόνιμου εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, στην Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί στην Ειδομένη οι χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια πραγματοποίησαν μία ακόμη καθιστική διαμαρτυρία αποκλείοντας τη σιδηροδρομική γραμμή.

Στα χέρια κρατούσαν λευκές κόλλες χαρτί με συνθήματα που ζητούν ν´ ανοίξουν τα σύνορα. Σ´ ένα από αυτά τα χαρτιά μια γυναίκα πρόσφυγας έγραψε: "Merkel help us", δηλαδή "Μέρκελ βοήθησε μας". Στα μάτια και τις σκέψεις των προσφύγων η Γερμανίδα Καγκελάριος φαντάζει ακόμα ως η "σωτήρας" τους.

Μόνο που η Άνγκελα Μέρκελ έχει πάψει προ πολλού να είναι η "καλή μητερούλα" για τα εκατομμύρια των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη.

Την εποχή των φωτογραφιών στους προσφυγικούς καταυλισμούς που στήθηκαν στο Μόναχο και άλλες γερμανικές πόλεις, τον περασμένο Σεπτέμβριο διαδέχθηκε η σκληρή κριτική ακόμα και εντός του πανίσχυρου κυβερνόντος κόμματος της Μέρκελ των Χριστιαμοδημοκρατών, για την στάση της Frau στο προσφυγικό.

Βλέποντας τον άλλοτε ακλόνητο "θρόνο" της να κλυδωνίζεται η πανούργα όσο και κοντόφθαλμη πολιτικά Καγκελάριος έβαλε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο.

Την "ιδέα" της έδωσε άθελα του (;) εθνικιστής και ρατσιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν και η πολιτική των κλειστών συνόρων που εφάρμοσε , για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών στη χώρα του βρίσκοντας άξιους μιμητές και άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Μεταξύ αυτών και την έως πρότινος φιλική προς την Ελλάδα Αυστρία , με τον ακροδεξιό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Έτσι με κλειστά τα σύνορα των περιφερειακών της γειτόνων η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται να παραμένει ανοικτή στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα της , με τις ροές όμως να έχουν περιοριστεί από τους 10.000 πρόσφυγες των προηγούμενων μηνών στους μόλις 500 σήμερα....

Δίχως αστυνομικούς να δέρνουν γυναικόπαιδα στα σύνορα Αυστρίας- Βαυαρίας ή υψωμένα συρματοπλέγματα στα γερμανικά σύνορα.

Παράλληλα η Μέρκελ προωθεί υπόγεια και την επαναεισαγωγή της Συνθήκης Σένγκεν, φυσικά στα μέτρα και σταθμά της ευρωπαϊκής υπερδύναμης..

Αφήνοντας ανέπαφη την πολιτική της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η γερμανική οικονομία, επιβάλλοντας έντεχνα στους πολίτες τρίτων χωρών την υποβολή αίτησης για χορήγηση ασύλου στην πρώτη χώρα εισόδου, στην Ευρώπη. Δηλαδή στην Ελλάδα.

Έως και σήμερα η εξάμηνη άδεια παραμονής που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στους πρόσφυγες τους επιτρέπει να κινηθούν ελεύθερα εντός Σένγκεν και να υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου, που τους εξασφαλίζει μόνιμη παραμονή και μακροπρόθεσμα άδεια εργασίας σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν.

Όμως αν υποχρεώνονται να υποβάλλουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα ουσιαστικά εγκλωβίζονται εδώ, αφού ως μη Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα εντός Σένγκεν δίχως περιορισμούς, δίχως όμως δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης και εργασίας!

Και οι πρόσφυγες δεν εγκαταλείπουν τις πατρίδες μόνο για να γλυτώσουν από την μανία του πολέμου. Αλλά για να στήσουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους από την αρχή σε μια ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης, όπως η Γερμανία...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια