Σκάνδαλο με γυμνές φωτογραφίες γυναικών στρατιωτικών



Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη για την ύπαρξη κλειστής ομάδας στο Facebook με τίτλο «Ενωμένοι Πεζοναύτες», τα μέλη της οποίας ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Τα σχόλια που τις συνόδευαν ήταν χυδαία και έθεταν σε κίνδυνο τις γυναίκες.
Ο στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ έκανε λόγο για ατιμωτική συμπεριφορά για το Σώμα και δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας.

«Δεν ξέρω πόσοι εν ενεργεία πεζοναύτες εμπλέκονται σε αυτήν την ιστοσελίδα. Δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό των πεζοναυτών που στοχοποιήθηκαν. Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Πρέπει όμως, να αναγνωρίσουμε πως υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο για να το λύσουμε», τόνισε ο στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ.

Δύο γυναίκες, η μια εκ των οποίων υπηρετεί στο Σώμα, βρήκαν το θάρρος να δηλώσουν δημόσια πως έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου δικτύου.

«Ως αποτέλεσμα των αναρτήσεων πολλοί άνδρες, εν ενεργεία ή απόστρατοι πεζοναύτες, έκαναν άσεμνα σχόλια σε εκείνη τη σελίδα. Μερικά από αυτά προέτρεπαν σε σεξουαλική κακοποίηση ή βιασμό των γυναικών πεζοναυτών, ενώ κάποια άλλα έλεγαν πως οι γυναίκες δεν ανήκουν στο Σώμα», ανέφερε η δικηγόρος Γκλόρια Άλρεντ.

Για να αντιληφθεί κανείς τις διαστάσεις του σκανδάλου, το συγκεκριμένο γκρουπ είχε 30.000 μέλη. Πρόκειται για το ένα έκτο του συνόλου των υπηρετούντων στο σώμα των Πεζοναυτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια