Επίθεση απο... - Έκρηξη στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι


Διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε αργά το πρωί, πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους».

Σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Παρίσι, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, γίνεται λόγος για έναν νεκρό από την έκρηξη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την έκρηξη στο Παρίσι ως «επίθεση».

Για δειλή πράξη βίας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται.

«Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας», σημείωσε.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια