Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών





Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών βάφει τα νύχια της. Αλλά, γνωρίζατε ότι το βερνίκι νυχιών περιέχει χημικά συστατικά τα οποία είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο σώμα, όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και στο εσωτερικό του σώματος σας; Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πως το βερνίκι νυχιών επηρεάζει το σώμα σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες βερνικιών νυχιών είναι πολύ πιο επιβλαβείς από ό, τι φαίνονται.


Οι ερευνητές εξέτασαν 24 γυναίκες που έβαφαν τα νύχια τους για να ανιχνεύσουν τα σημάδια των χημικών τοξινών στο σώμα τους. Βρήκαν τοξίνες σε όλα τα σώματα των γυναικών. Και η αιτία των τοξινών ξέρετε ποια ήταν; Το βερνίκι νυχιών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων έδειξαν σημάδια φωσφορικού τριφαινυλίου μόνο 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών.
Σε μια μελέτη παρακολούθησης, οι ίδιοι ερευνητές εξέτασαν δέκα διαφορετικά βερνίκια νυχιών και διαπίστωσαν ότι 8 από αυτά περιείχαν αυτό το χημικό. Επιπλέον, 2 από τα βερνίκια νυχιών που ήταν θετικά στο φωσφορικό τριφαινύλιο δεν ανέφεραν στην ετικέτα που είχαν αυτή τη χημική ένωση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.

Τι είναι το φωσφορικό τριφαινύλιο; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια