Σε ποιά πλατεία θα στηθεί το άγαλμα του φραπέ !


Τα αποκαλυπτήρια του πολύ-αναμενόμενου αγάλματος «Φραπέ» θα λάβουν χώρα στην κεντρική πλατεία της Νέα Σμύρνης εντός του επόμενου μήνα.

Η ανακοίνωση του έργου ήρθε στις αρχές Ιανουαρίου από τον δήμαρχο, Σταύρο Τζουλάκη, στην πρώτη ομιλία του για το νέο έτος. «Η πλατεία μας, με τη ζωντανή της παρουσία, τον κόσμο της και τις καφετέριές της, αποτελεί σημείο όπου μεγάλωσαν γενιές και γενιές Νεοσμυρνιωτών. Εδώ ήρθαν παρέες κοντά, γνωρίστηκαν ζευγάρια και -προ πάντων- όλοι εμείς δείξαμε σε όλα τα νότια προάστια την φιλοξενία μας και το ποιόν μας» είχε δηλώσει στην τότε ομιλία του ο Μαθηματικός. Το άγαλμα όντως έρχεται σε μια σημαντική περίοδο για την περιοχή και σηματοδοτεί το πρώτο από τα κομβικά έργα που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη του 2018 στην περιοχή.
Η πλατεία της Νέα Σμύρνης έχει αποτελέσει παραδοσιακά κόμβο συγκέντρωσης μυριάδων θαμώνων των νοτίων προαστίων και το άγαλμα έρχεται να «κλείσει» ένα κεφάλαιο για την πλατεία. Η επιλογή καφέ φραπέ κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα της πλατείας ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς του «φρέντο» τις οποίες διανύουμε.
Το άγαλμα θα φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Βάσο Καπάνταη, που είχε αναλάβει και τον οβελίσκο που κοσμεί την πλατεία. Τα αποκαλυπτήρια πιθανότατα να λάβουν χώρα μετά το Πάσχα. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσει γιορτή, δαπάνη του Δήμου Νέας Σμύρνης, στον Άδωνι που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές και που πηγαίνει και μια χοντρή νευρικιά Κυριακή να της φύγει το στρες.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια