ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Σαμαράς και Βενιζέλος «χρηματοδότησαν» συνδικαλιστές με 3.200.000 ευρώ



Σαμαρας και Βενιζέλων έκοβαν μισθούς και συντάξεις, αλλά «χρηματοδοτούσαν» συνδικαλιστές με πακτωλό ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος. Οι συνδικαλιστές λάμβαναν ποσοστό επί των εισπράξεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) από τα εισιτήρια και τα πωλητέα είδη (σουβενιρ) στους Αρχαιολογικούς χώρους!

Δηλαδή λεφτά από τον Τουρισμό στους συνδικαλιστες!
«Με αποφάσεις του Ε. Βενιζέλου και του Α. Σαμαρά, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας έχει χρηματοδοτήσει αφειδώς συγκεκριμένα συνδικαλιστικά σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού, που συνδέονται με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελεί, ίσως, ακραίο παράδειγμα εκείνου του κρατικοδίαιτου – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπήρξε βασικός πυλώνας της διακυβέρνησης των δύο κομμάτων», αναφέρουν και συμπληρώνουν:
«Η συνολική χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με δημόσιο χρήμα από το 2005 μέχρι το 2016, ανήλθε σε 16,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) αναλογεί το υπέρογκο ποσόν των 1,6 εκατ. ευρώ. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, από το 2009, η χρηματοδότηση του Ταμείου από το ΤΑΠ ανήλθε σε 13,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μερίδιο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ ήταν 1 εκατ. ευρώ. Μόνο μέσα σε μία χρονιά, το 2009, όταν ο Α. Σαμαράς αύξησε το ποσοστό επί των εισπράξεων του ΤΑΠ που αποδίδονταν στο ΤΑΥΠΥΠΠΟ και προσέθεσε έκτακτη επιχορήγηση, η συνολική χρηματοδότηση ανήλθε σε 3,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία ποσόν 190.000 ευρώ είναι το μερίδιο που αναλογεί στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ».
«Η μόνη ουσιαστική κοινωφελής δραστηριότητα που επιτελεί το Ταμείο με την τακτική χρηματοδότηση από το ΤΑΠ είναι ο βρεφονηπιακός σταθμός που φιλοξενεί 100 παιδιά υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα, τα οποία επιλέγονται με αδιαφανή κριτήρια» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
netakias.com
periodista.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια