Πόλεμος Αλαφούζου - Σαββίδη με απίστευτες εκφράσεις! Οι σωματικές απειλές και ο "ξενόφερτος κίνδυνος"


Και ξαφνικά... άγρια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Γιάννη Αλαφούζου με δηλώσεις αρχικά για το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια για το Mega και τις... τηλεοπτικές άδειες!
- Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έβαλλε κατά πάντων μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό
- "Δεχόμαστε απειλές σωματικής βίας -
Παίζεται πολιτικό παιχνίδι - Το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε και με χτυπάει"
- Ο Γιάννης Αλαφούζος αντέδρασε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του ομογενή επιχειρηματία
- "Υπάρχει ένας ξενόφερτος κίνδυνος, διαφορετικά και επικίνδυνα ήθη και τρόποι που δεν έχουμε ξαναδεί"
- Το παρασκήνιο της εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είχε δεύτερο υψηλότερο πλειοδότη τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τρίτο τον Ιβάν Σαββίδη

Η τελευταία αγωνιστική των play offs του ελληνικού πρωταθλήματος έμελλε τελικά να "γεννήσει" μία σφοδρή κόντρα με πολιτικό και επιχειρηματικό "άρωμα" και συγκεκριμένα μεταξύ των μεγαλομετόχων του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου, αντίστοιχα.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-3 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη με 1-2 επί του Πανιωνίου, ο δικέφαλος του Βορρά έχασε το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Champions League από αυτόν... του Νότου. Γρήγορα, ωστόσο, το ποδόσφαιρο πέρασε σε... δεύτερη μοίρα, αφού ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι έβαλλε κατά πάντων, τόνισε πως "δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές", ενώ έκανε λόγο και για πολιτικά παιχνίδια.
"Προφανώς το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε και νομίζει ότι με τέτοιες πράξεις θα μπορέσουν να καταφέρουν να σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω μπροστά" ήταν η φράση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Αλαφούζο στη συνέχεια να παίρνει την... σκυτάλη και να εξαπολύει "μύδρους" εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον "ξενόφερτο κίνδυνο", με τη συζήτηση να πηγαίνει ακόμη και στην... πονεμένη ιστορία των τηλεοπτικών αδειών που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και της πολιτικής ζωής του τόπου επί σειρά μηνών.
Όλα αυτά ενώ η Τετάρτη, 31.05.2017, θα γραφτεί στην ιστορία ως μία ημέρα καταιγιστικών εξελίξεων στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε στη συνέχεια του κειμένου το παρασκήνιο για την εξαγορά του ΔΟΛ.
Ξέσπασμα κατά πάντων από Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα έκανε αρκετές αναφορές σχετικά με τον τελευταίο αγώνα των play offs, ωστόσο όπως προαναφέραμε στη συνέχεια ακολούθησαν σοβαρές καταγγελίες.






Χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Μετά από το κύπελλο ουσιαστικά όλοι βρισκόταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα playoffs.

Δε νομίζω ότι ο λόγος ήταν ότι στον τελικό κυπέλλου ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι και δεν είδε το οφσάιντ. Πιστεύω ότι γίνονται πολιτικά παιχνίδια. Προφανώς το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε και νομίζει ότι με τέτοιες πράξεις θα μπορέσουν να καταφέρουν να σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω μπροστά".Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι όλη η Ελλάδα πείστηκε ότι δεν είμαστε εμείς χαλίφηδες. Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει την διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί ότι διεθνής προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές. Προειδοποίησαν την κυβέρνηση της χώρας ότι δε μπορούμε να βρισκόμαστε υπό τέτοια πίεση, όταν δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι αιτίες.
Για να συνεχίσει: Ένα πράγμα με χαροποιεί. Όλες οι ομάδες της Αθήνας ενώθηκαν εναντίον μας. Μου αρέσει η μάχη, αλλά ούτε κόκκινοι, ούτε κίτρινοι, ούτε πράσινοι θα καταφέρουν να κάνουν κάτι εναντίον μας. Ας κάνουν κοκτέϊλ από τα χρώματα τους, αλλά εγώ θα προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους, αν δεν μπορεί να το κάνει η Πολιτεία.
Πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε τηλέφωνο τους ανθρώπους μου. Ας είναι αυτή η επίσημη δήλωση μου. Πρέπει να σταματήσετε. Μου λένε οι υπάλληλοι μου έχουμε οικογένειες και παιδιά. Προχτές έκανα το ΔΣ και πρότεινα σε όσους φοβούνται να αποχωρήσουν για να καταλάβετε κάτω από ποια ψυχολογία βρισκόταν ο ΠΑΟΚ".
"Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει επιπλέον ψηφοφόρους, τους κομμουνιστές"

Ο Ιβάν Σαββίδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Σαββίδης ρωτήθηκε από ποιους δέχεται απειλές, για να απαντήσει: ''Όλα τα όργανα τα οποία πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ήδη. Δε θα ήθελα τώρα να πω κάποια ονόματα επειδή προς το παρόν βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης και δε θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.
Για αυτό εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι και όλα τα πολιτικά κομματα θα ενωθούν τώρα, άκουσα στο ράδιο κάτι αστείο, κάποιος πήρε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και είπε 'εγώ είμαι κομμουνιστής, αλλά θα ψηφίσω υπέρ της Νέας Δημοκρατίας για να μην μπορέσει να έρθει ο Σαββίδης στην Ελλάδα'. Ακόμα και πολιτικά κόμματα ενώνονται, έτσι μπορούμε να συγχαρούμε τη Νέα Δημοκρατία, έχει αποκτήσει επιπλέον ψηφοφόρους, τους κομμουνιστές.
Είναι μια επιπλέον διαδικασία που πρέπει να περάσουμε. Δε θα ήθελα να επεκταθώ στις απειλές, όχι επειδή τα έχω αυτά χωρίς ουσία, απλά όλα τα όργανα που πρέπει να τα ξέρουν, τα γνωρίζουν ήδη".
Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: "Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Αλλά ακόμη και αν είχα. Είμαι Έλληνας πολίτης με περιορισμένα δικαιώματα; Τι ανοησίες είναι αυτές;".
Αλαφούζος: "Υπάρχει ένας ξενόφερτος κίνδυνος, διαφορετικά και επικίνδυνα ήθη και τρόποι που δεν έχουμε ξαναδεί"

Ο Γιάννης Αλαφούζος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Μετά από όλα αυτά, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα» και αναφέρθηκε αρχικά στο... ποδοσφαιρικό κομμάτι, δηλώνοντας έκπληκτος για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη σχετικά με το κουτάκι της μπύρας στο παιχνίδι της Λεωφόρου, μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, που επέφερε και τη διακοπή του αγώνα.

Πήγε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και είπε ότι δεν είναι λαγός, είπε ότι δίνει 25 εκατομμύρια για το Mega και έδωσε τελικά 11, ενώ οι άλλες δύο προτάσεις ήταν πάνω από 20, δεν καταλαβαίνω πραγματικά από που ξεκινάει και που τελειώνει, ούτε για ποιον λόγο έχει ταυτιστεί με την Κυβέρνηση. Εμείς την καταγγέλλουμε, γιατί θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν το κάνει, είναι μόνο λόγια. Ο Παναθηναϊκός θα σταθεί απέναντι από αυτό το σύστημα.Στη συνέχεια, ωστόσο και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έδωσε... πολιτικό χρώμα στις δηλώσεις του, λέγοντας συγκεκριμένα: "Δεν μπορεί να υπάρχει ένας Σαββίδης που να έχει γεμίσει την Ελλάδα με τέτοιες δηλώσεις.
Για τον κ. Σαββίδη, θα είχαμε μια πιο ξεκάθαρη σχέση αν μιλούσε ελληνικά. Γιατί κόπτεται άραγε τόσο για την Ελλάδα; Θέλει να κάνει Κόμμα, θέλει να υπάρχει διχόνοια με την Αθήνα, τι θέλει ακριβώς να πετύχει;
Συγχαίρω τον Ουζουνίδη για την εκπληκτική δουλειά που έκανε, όπως και ο Λυμπερόπουλος, δύο άνθρωποι που πιστεύουν στις αρχές τους και μαζί θα κάνουμε προσπάθεια να πετύχουμε. Εγώ σαν Γιάννης Αλαφούζος πάντως δηλώνω ότι απέτυχα, θα συμμετέχω στη χάραξη της στρατηγικής του συλλόγου και θα βοηθήσω ώστε να επιβιώσει οικονομικά, αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με το ποδόσφαιρο, μόνο με τη διαφορά και τη σαπίλα που επικρατεί σε αυτό. Υπάρχει ένας ξενόφερτος κίνδυνος, διαφορετικά και επικίνδυνα ήθη και τρόποι που δεν έχουμε ξαναδεί".
Η υπόθεση ΔΟΛ
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη, 31.05.2017, έγινε και η εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τους ισχυρούς άνδρες των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας να "μάχονται" και για τα μέσα Ενημέρωσης.


Το ότι λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τόσο μικρότερη προσφορά (σχεδόν υποδιπλάσια) από τον τελικό "νικητή" έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για το κατά πόσο τελικά... ήθελε τον ΔΟΛ και αν εν τέλει "έκανε πίσω"... Σημειώνεται πως λίγες ώρες μετά τον διαγωνισμό, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν έξαλλος με την διαδικασία, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την διαφάνειά της...Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο υψηλότερος πλειοδότης με με προσφορά στα 22.892.600 ευρώ, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης με την εταιρεία συμφερόντων του "DIMERA" συμμετείχε στο διαγωνισμό με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, κάτι που προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς, αφού τις προηγούμενες ημέρες ο ομογενής επιχειρηματίας εμφανίζοντας ως φαβορί για την απόκτηση του ΔΟΛ, μετά και την πρόσφατη απόκτηση του το 20% της “Τηλέτυπος” (βλέπε Mega).
Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης ΔΟΛ, είναι πως ο πλειοδότης με την δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά, η εταιρεία δηλαδή Vegata (που προσέφερε 21.000.000 ευρώ), είναι συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Φωτογραφίες από Eurokinissi

Τέλος και αναφορικά με το κομμάτι των ΜΜΕ, αξίζει να αναφερθεί πως είδε το "φως" της δημοσιότητας και η πληροφορία πως οι τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων της Πήγασος ΑΕ, που ανέρχονται στο ποσό των 161, 9 εκατ. ευρώ στο τέλος του Οκτωβρίου 2016. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εάν δεν καλυφθούν σε διάστημα 90 ημερών, τότε θα γίνουν άμεσα απαιτητά.
Με τη συγκεκριμένη διαδικασία και ύστερα από το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κ.κ. Φώτη Μπόμπολα, Ιβάν Σαββίδη και τραπεζών ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί και ο Πήγασος σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης.
Αυτό δηλαδή που συνέβη και με το ΔΟΛ. Εάν υπάρξει ενδιαφέρομενος, τότε η εταιρεία θα συνεχίσει να υφίσταται με διαφορετικό ιδιοκτήτη, διαφορετικά θα οδηγηθεί σε πλήρη χρεοκοπία.
Είναι, λοιπόν, προφανές πως η κατάσταση μεταξύ των προαναφερθέντων επιχειρηματιών έχει γίνει ακόμη περισσότερο... ηλεκτρισμένη, αφού πλέον "μάχονται" και σε επιχειρηματικό επίπεδο, εκτός από το ποδοσφαιρικό.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια