Tραυματίες και αγνοούμενοι από τσουνάμι στην Γροιλανδία (video)



Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά από τσουνάμι που έπληξε την δυτική ακτή της Γροιλανδίας, ανέφεραν οι αρχές και μεταδίδει το BBC. Το κύμα αναφέρεται επίσης ότι έχει σαρώσει περίπου 11 σπίτια στο χωριό Nuugaatsiaq.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Bjørn Tegner Bay δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν υπάρχουν θάνατοι ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι ένας σεισμός 4 Ρίχτερ προκάλεσε το τσουνάμι.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, το κύμα χτύπησε το Uummannaq, ένα μικρό νησί πολύ πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Υπήρχαν επίσης αναφορές για κύματα που έπληξαν άλλα δύο χωριά. Ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την περιοχή ανέφερε «μεγάλα κύματα» εντοπίστηκαν περίπου 24 μίλια από την ακτή.

Συνολικά 78 άτομα έχουν εκκενωθεί από το Nuugaatsiaq και αρκετοί τραυματίες έχουν αναφερθεί από ανεξάρτητες πηγές. Επισήμως για την ώρα οι βαριά τραυματισμένοι είναι δύο καθώς η κυβέρνηση παρέχει για την ώρα ελάχιστη ενημέρωση μέχρι να επιβεβαιωθεί ο αριθμός αγνοούμενων και τραυματιών.
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ενός κατοίκου που καταγράφει τη στιγμή που τα κύματα πλημμυρίζουν περιοχή που επλήγη. Ωστόσο εκτιμάται πως δεν πρόκειται για καταγραφή του μεγάλου κύματος που προκάλεσε τις καταστροφές.
Δείτε το βίντεο
το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια