Απίστευτο: Αυτή η υπερσύγχρονη πόλη είναι 6 φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη αλλά ΔΕΝ έχει ούτε έναν κάτοικο. Ο λόγος; Σοκαριστικός! (Εικόνες)




Υπάρχει μια πόλη που σχεδόν όλος ο δυτικός κόσμος δεν έχει ακούσει ποτέ, πράγμα που είναι περίεργο, επειδή είναι έξι φορές το μέγεθος της Νέας Υόρκης. Εξακολουθεί να είναι άγνωστη, παρόλο που είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Πριν από δέκα χρόνια, η κυβέρνηση της Βιρμανίας αποφάσισε ότι θα μεταφέρει την πρωτεύουσα από το Γιανγκόν στο Ναύπιοϊντ, που θεωρήθηκε παράξενη κίνηση επειδή κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτή την πόλη.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, η Βιρμανία είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία και έχει ένα από τα αυστηρότερα στρατιωτικά καθεστώτα στον πλανήτη. Δεν έχουν επιτρέψει τη δημοκρατία να ανθίσει, παρόλο που οι κάτοικοι της χώρας είναι απελπισμένοι για πολιτική αλλαγή. Δεδομένου ότι το καθεστώς αποφάσισε να αλλάξει κεφάλαιο, έχει πράγματι ξεπεράσει τα όρια των δυτικών – κάτι που φαίνεται απίστευτα περίεργο, καθώς κοστίζει δισεκατομμύρια για την οικοδόμηση.



Σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ολόκληρη η πόλη είναι ουσιαστικά άδεια. Τη μέρα, μόνο λίγοι κυβερνητικοί εργάτες υπάρχουν στην πόλη. Δεν υπάρχουν καθόλου κάτοικοι, γεγονός που φυσικά κάνει όλο αυτό το πράγμα ακόμη πιο περίεργο.



Η Guardian επισκέφθηκε την πόλη νωρίτερα φέτος και την περιέγραψε ως «μια μυστηριώδη εικόνα που έμοιαζε με την Αμερική μετά την Αποκάλυψη».



Η πόλη χτίστηκε στη μέση μιας ζούγκλας σε μια αρκετά αναξιοπαθή περιοχή της χώρας, αλλά δεν υπήρχαν αντιδράσεις, καθώς υπάρχουν λίγοι άνθρωποι εκεί. Παραδόξως, ολόκληρη η πόλη έχει wifi, αν και τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία βρίσκονται εντελώς χωρίς πελάτες.



Οι δρόμοι είναι χτισμένοι για τεράστιες ποσότητες κυκλοφορίας, αλλά όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες όλοι οι δρόμοι είναι εντελώς ερημωμένοι. Ορισμένες από τις κατασκευές που έχει χτίσει η κυβέρνηση είναι απίστευτα όμορφες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πρόθυμοι τουρίστες ή πολίτες να τις απολαμβάνουν, όπως αναφέρει το crazynews.



Υπάρχουν φήμες ότι η Βιρμανία ανέλαβε πράγματι τεχνικούς από τη Βόρεια Κορέα για να χτίσει έναν λαβύρινθο υπόγειων σηράγγων κάτω από την έρημη πόλη.


Κατηγορία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια