Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την Κριστίν Λαγκάρντ για τον Αλέξη Τσίπρα και τη διαπραγμάτευση



«Αναφορικά με τις σχέσεις που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πάντα σοβαρός. Ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του γραμμή, όσα ήταν επιτακτικά για εκείνον, το περίπλοκο πολιτικό πλαίσιο (που αντιμετώπιζε) και μια δύσκολη εξίσωση να λύσει» απάντησε σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό την περίοδο των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στον παρουσιαστή και δημοσιογράφο Λοράν Ντελαούς.

Η συνέντευξη δόθηκε στα τέλη του 2015 και η οποία επαναπροβλήθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Une histoire Francais» για την επικεφαλής του ΔΝΤ, στην εκπομπή «13h 15 le Dimanche».

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής, δεν υποκρινόταν». Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σεβόταν την ιδιότητά του και τους λόγους για τους οποίους είχε εκλεγεί, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε: «Ναι, απόλυτα».

«Ένιωσε πολύ σύντομα το συναίσθημα ότι βρίσκεται εντός ενός συλλογικού παιχνιδιού στο πλαίσιο μιας ευρωζώνης και κανόνων που είχαν καθοριστεί» τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Κατόπιν, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (2007- 2011) αναφέρει σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Είχαν την φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες την πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι σύντομα αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, όμως μαζί με άλλους 18-19, με μια ικανότητα προσαρμογής».



το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια