Ο φυγάς, το δάνειο των 125 εκατομμυρίων και η "Ελλάδα"

Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος-Χρήστος Μαζάνης
Φωτό: Νίκος Χριστοφάκης


Τον καταζητούμενο «χαμαιλέοντα» και μετρ στην απάτη Alli Shoobhi Kassem ή Karrim Lakkis συνέλαβαν σε 

πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στα Νότια Προάστια οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθότι είχε εξαπατήσει επιχειρηματίες στη Γαλλία. Κατόπιν πληροφοριών και σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές, αξιωματικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής έκαναν έφοδο σε πολυτελή κατοικία της Βούλας επί της Λ. Καραμανλή και έπιασαν στα πράσα τον φυγόδικο απατεώνα, ο οποίος είχε εμπλακεί σε οικονομικά εγκλήματα.

Πρόκειται για τον Alli Shoobhi Kassem 56 χρόνων από τον Λίβανο ή αλλιώς Karrim Lakkis 54 χρόνων από τη Γουινέα (βρέθηκαν δύο ταυτότητες στην κατοχή του) ο οποίος καταζητείτο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτη μέσω οργανωμένης συμμορίας. 

Το «καταφύγιο» στη Βούλα


Καταφύγιο σε ελληνικό έδαφος είχε βρει ο απατεώνας. Συγκεκριμένα διέμενε στην παραλιακή απολαμβάνοντας τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα...Το zougla.gr αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Δείτε φωτογραφίες:





To δάνειο, η «Ελλάδα» και τα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανιζόταν στα θύματά του ως επιφανής επιχειρηματίας-επενδυτής αλλά και διευθυντής εταιρειών (Goldman Sachs) βγάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι θα προχωρούσε σε επενδύσεις ή σε διαμεσολάβηση. 

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εξαπατήσει εύπορο Γάλλο αποσπώντας 9.000.000 δολάρια. 

Γαλλικά ΜΜΕ (Le Figaro) αφιέρωσαν πέρυσι εκτενή ρεπορτάζ για μία υπόθεση με θύμα έναν επιχειρηματία Γαλλο-βελγικής καταγωγής, ο οποίος στην προσπάθειά του να λάβει ένα υπέρογκο δάνειο, ύψους 125 εκατομμυρίων, απευθύνθηκε στον απατεώνα και σε συνεργό του ώστε με τη διαμεσολάβησή τους και προμήθεια 8% να εξασφαλίσει την ανέγερση 18 πολυτελών βιλών στο νησί «Ελλάδα» του συμπλέγματος (The World) στο Ντουμπάι.





Ο Λιβανέζος εμφανίστηκε ως πρώην τραπεζίτης και κατάφερε να πείσει τον επιχειρηματία, ο οποίος με
 το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης περί τα τέλη του 2008 βρήκε «πόρτα» από τις τράπεζες για δανειοδότηση.

Μάλιστα είχε κανονιστεί ραντεβού σε ξενοδοχείο του Λονδίνου στο οποίο είχε εμφανιστεί και μία συνεργός ως υπουργός Οικονομικών της Νιγηρίας. Τελικά, το σχέδιο δεν πέτυχε, το έργο πάγωσε και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Ο κατηγορούμενος -μετά και τη σύλληψή του- αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες (24-8-2016), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή δικαστικού λειτουργού και σε συνεργασία με τις Αρχές της Γαλλίας, 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβάνου ή Γουινέας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος και της απάτης (νομικά χαρακτηριζόμενων ως υπεξαίρεση μέσω οργανωμένης συμμορίας), με επιβληθείσα ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών. 

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια