Ολυμπιακή ντροπή: Χιλιάδες ιερόδουλες εκδίδονται δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο και την Κόπα Καμπάνα


Ολυμπιακοί Αγώνες: λάμψη, δημοσιότητα, ακριβά εισιτήρια, αθλητές που γράφουν ιστορία και μετάλλια φτιαγμένα από χρυσό.

Αυτά περιγράφουν για τον δυτικό κόσμο το Ρίο, την πόλη που φιλοξενεί τους φετινούς Αγώνες. Μία εικόνα ψεύτικη, που επισκιάζει τα μεγάλα προβλήματα στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.
Το Ρίο πάσχει από δεκάδες παθογένειες, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ οι κλοπές και οι ένοπλες επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο για τους ντόπιους. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 2.000 δολοφονίες στην πόλη.
Στο Ρίο όμως ανθεί ένα άλλο πρόβλημα, η πορνεία. Η πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιο γνωστή ως η πόλη των ιερόδουλων, αφού το κέντρο της πόλης των 6 εκατομμυρίων κατοίκων είναι "πιάτσα" για τις πάνω από 12.000 εκδιδόμενες νεαρές κοπέλες που κυκλοφορούν πρωί και βράδυ προσφέροντας το κορμί τους σε άνδρες για λίγα δολάρια.

Αν και οι αρχές φρόντισαν ώστε να "καθαρίσουν" τις πολυσύχναστες περιοχές λόγω της Ολυμπιάδας, σε απόσταση όχι πολύ μακρινή από το Μαρακανά και το Ολυμπιακό Στάδιο όπου τα φλας αστράφτουν για τους Ολυμπιονίκες, στις φαβέλες και τις παράγκες, ιερόδουλες συνευρίσκονται με τους πελάτες τους.
Το κασέ τους είναι κανονικά στα 25 ευρώ, αλλά λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχουν εκπτώσεις: 15 ευρώ το σεξ, το τρίο 10 ευρω το μισάωρο για κάθε κορίτσι ή 20 ευρώ την ώρα για κάθε κορίτσι που συμμετέχει αντίστοιχα, σύμφωνα με τιμοκατάλογο που κυκλοφορεί στα αγγλικά για να προσελκύσει τουρίστες.


Έξω από το Ολυμπιακό Χωριό, διακινητές εκδίδουν ανήλικες ιερόδουλες, ακόμα και κορίτσια 9 ετών, με σκοπό το εύκολο κέρδος. Όλοι αυτοί βρίσκονται στο ραντάρ της αστυνομίας του Ρίο, ωστόσο, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς είναι αμέτρητοι. "Η εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδικής εκμετάλλευσης και πορνείας μπορεί να είναι για εμάς η πραγματικη κληρονομιά των Αγώνων", δηλώνει αξιωματούχος της αστυνομίας στη Mirror.

Ακόμα και η Κόπα Καμπάνα, η πιο διάσημη παραλία του πλανήτη, προσφέρεται για συναλλαγές με ιερόδουλες χάρη στη βοήθεια της... τεχνολογίας.
Μέσω Facebook και κυρίως Tinder, οι ιερόδουλες της παραλίας προσπαθούν να "ψαρέψουν" πελάτες λίγα μέτρα μακριά από τους χιλιάδες ντόπιους και ξένους που απολαμβάνουν τη θάλασσα.
Mία από αυτές μίλησε στη Mirror εξομολογούμενη τις φιλοδοξίες της: "Όλες οι κοπέλες εδώ έχουμε όνειρο να πάμε με έναν Ολυμπιονίκη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι για εμάς μία ευκαιρία ζωής, να γνωρίσουμε έναν πλούσιο ξένο με λεφτά και να αφήσουμε πίσω από τη ζωή...".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια