Περπάτα να προλάβουμε το Τραμπ το τελευταίο

*** Κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους λες και δεν έχουμε δει να εκλέγονται και να καταλαμβάνουν αξιώματα στη χώρα μας: τηλε-υστερικοί μαϊντανοί, υπάλληλοι πολυεθνικών, ακροδεξιοί, φασίστες, νεοναζί, ολόκληρες οικογένειες πολιτικών, αχυράνθρωποι, φοροφυγάδες, στόκοι που πήραν πτυχία με τα λεφτά του μπαμπά, γκάνγκστερ και κατηγορούμενοι για… παιδεραστία!

*** Επειδή είναι -σχεδόν βιολογικά- επίπονο να διαβάζεις τις αναλύσεις των φιλελέδων στα social media για τον Τραμπ, ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στην σωστή τους προοπτική με παραδείγματα. Ο Μιτς Μακόνελ ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, επιβεβαίωσε χθες ότι προτεραιότητα του Ντόναλντ Τραμπ είναι η κατάργηση του προγράμματος για πρόσβαση ακόμα και των ανασφάλιστων πολιτών στη δημόσια υγεία και τη φαρμακευτική κάλυψη, που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα γνωστό ως “Obamacare”. Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε –έστω και άνισες- συγκρίσεις, o Τραμπ είναι η υπερμεγέθυνση «δικτατορίσκων» τύπου Γεωργιάδη, Βορίδη και Καρατζαφέρη σε συνδυασμό με το νεοφιλελευθερισμό που πρεσβεύει ο Μητσοτάκης! Ο Τραμπ βέβαια δεν είναι απλά ένας οπαδός του νεοφιλελευθερισμού… είναι η προσωποποίησή του!

*** Είναι θέμα χρόνου να ειπωθεί στο ΣΚΑΙ και να αναπαραχθεί από φιλελέ αμοιβάδες το δυστοπικό: «και γιατί όχι, στη χώρα μας, ένας σοβαρότερος επιχειρηματίας να μη γίνει πρωθυπουργός. Είδαμε και τους πολιτικούς»

*** Μόνο που για το φαινόμενο Τραμπ δεν ευθύνεται μόνο η γενικότερη αποτυχία της πολιτικής και των πολιτικών. Δεν μπορεί να φταίνε οι υπάλληλοι για την πολιτική των αφεντικών τους. Απλά το 1% αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Είτε με τη Χίλαρι, είτε με τον Τραμπ. Γιατί να έχουμε τους Μητσοτάκηδες αυτού του κόσμου να κάνουν τη δουλειά για εμάς, ενώ μπορούμε οι ίδιοι! Coming soon in a country near you!

*** O Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο αυτοδημιούργητος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν δεν είχαν το όνομα του πατέρα τους θα ήταν, το πολύ, θυρωροί σε ουρανοξύστη στο Μανχάταν.

*** Η Αμερική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέρνι Σάντερς. Τον σαμποτάρισαν οι ίδιοι οι Δημοκρατικοί. Ήταν πολύ αριστερός για τα νεοφιλελεύθερα γούστα τους. Το σύστημα των Δημοκρατικών ήθελε κάτι σε πιο διεφθαρμένο και είναι οι ίδιοι που έστειλαν τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο!

*** Στις ΗΠΑ, κάπου το 2053 όλο και κάποιος θα πει: «Ναι, αλλά επί Τραμπ κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές»

*** Φονιάδες των μυαλών Αμερικάνοι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια