Η χρυσή λεία της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης σε εικόνες





Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος, Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η υπόθεση εξάρθρωσης του εγκληματικού δικτύου οργανώσεων, τα μέλη των οποίων διέπρατταν μεγάλο αριθμό κλοπών – διαρρήξεων από κατοικίες στην Αττική και άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Όπως έγινε γνωστό, οι εγκληματικές οργανώσεις:
ήταν διαρθρωμένες σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος»
λειτουργούσαν με βάση σχεδιασμό, που προέβλεπε αυτοτελή και αυτόνομη δράση,
είχαν κατανείμει διακριτούς ρόλους, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας,
κατηύθυναν και συντόνιζαν τις ενέργειες τους, σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές,
διέθεταν επιμέρους βραχίονες, που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης τους, από την πληροφοριακή υποστήριξη και τα προπαρασκευαστικά στάδια μέχρι τον τρόπο διάθεσης των κλοπιμαίων και τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους
στο αμιγώς επιχειρησιακό σκέλος χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένη επιχειρησιακή μεθοδολογία και τεχνογνωσία, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον αξίζει να επισημανθεί ότι τα ηγετικά στελέχη του εγκληματικού δικτύου, έχοντας αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ζούσαν πολυτελή ζωή χωρίς να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλους πόρους διαβίωσης.

Για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και τριάντα επτά (37) Δικαστικοί Λειτουργοί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:
συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου.
πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από (60) έρευνες και
κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων – πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, (120) κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από (60) πολυτελή οχήματα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια