Ποιοι «κόπηκαν» και ποιοι θα πάνε στο δείπνο με τον Ομπάμα

Με παρουσία περίπου 130 ατόμων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης (19.30) στο Προεδρικό Μέγαρο το δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα που θα πατήσει το πόδι του στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.
Δεν προσκαλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με το αυστηρό πρωτόκολλο, πλην του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ φυσικά το παρών θα δώσει, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Στο γεύμα που θα πραγματοποιηθεί άνευ συζύγων καθότι ο κ. Ομπάμα δεν θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μισέλ, ακολουθήθηκαν αυστηροί κανόνες που είχαν ως συνέπεια τον αποκλεισμό ηχηρών ονομάτων, ενώ γκρίνια φαίνεται ότι υπάρχει και από την πλευρά μελών του υπουργικού συμβουλίου και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

40 μέλη της αμερικανικής αποστολής

Επίσης, στο επίσημο δείπνο θα μετέχουν περίπου σαράντα μέλη της αμερικανικής αποστολής και της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, από καμία πλευρά δεν θα μετέχουν επιχειρηματίες, ενώ στους 80, περίπου ανέρχονται οι Έλληνες αξιωματούχοι που έχουν προσκληθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δείπνο δεν προσκαλούνται οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «απαράδεκτη» και η οποία, όπως ανέφερε, «προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον Αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων».
Κατά τους ίδιους αυστηρούς κανόνες του πρωτοκόλλου στα κυβερνητικά στελέχη που θα παρακαθήσουν στο δείπνο περιλαμβάνονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Το παρών στο γεύμα θα δώσουν επίσης, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρυτάνεις πανεπιστημίων , ενώ Έχουν προσκληθεί πρώην πρωθυπουργοί (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Βασιλική Θάνου)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια