Αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα της μαφίας των Ρομά οι οποίοι ευθύνονται για τουλάχιστον 2.000 κλοπές- διαρρήξεις, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.Εμπλέκονται αστυνομικοίΑνώτερος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας συναντήθηκε με αρχηγό της μαφίας των Κορλεόνε μια ημέρα πριν από την αστυνομική επιχείρηση για την εξάθρωσή τους χωρίς οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση να γνωρίζουν αν τους ειδοποίησε γι αυτήν. Τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία ενώ υπάρχουν ενδείξεις για άλλους επτά.


Οι κοσμηματοπώλες και ο ΑγγλούπαςΔώδεκα κατηγορούμενοι που διατηρούν καταστήματα αγοράς χρυσού, ανάμεσά τους ο «Πικραμένος» στο Κολωνάκι εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά βασικός αποδέκτης των κλοπιμαίων κυρίως ρολογιών και δακτυλιδιών με πολύτιμους λίθους ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας που παρείχε και πληροφόρηση για τους επικείμενους στόχους της μαφίας.


Ο... «Ελληνας» πληροφοριοδότηςΠληροφοριοδότης φαίνεται κάποιος με το προσωνύμιο «Ελληνας» που όμως φαίνεται να αντιστοιχεί σε πολλά πρόσωπα. Η έναρξη της δράσης της φαμίλιας των μαφιόζων προσδιορίζεται χρονικά απά τη δεκαετία του '90 επί εποχής Ρίγκο, ενός γνωστού τσιγγάνου της εποχής. Πολλά από τα μέλη του παλιού διευθυντητρου είχαν πεθαίνει ωστόσο η προίκα της αρχηγίας πέρασε στα χέρια των απογόνων.


Πως ξέφευγαν από την αστυνομίαΜετά τις διαρρήξεις, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν και σε βανδαλισμούς όπως στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι» αφήνοντας πίσω τους μεγάλες καταστροφές! Στις καταδιώξεις από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες για να μην έχουν ορατότητα οι αστυνομικοί. Αυτό συνέβη σε μια περίπτωση στον Αγιο Στέφανο, στην ίδια περιοχή όπου εμβόλισαν περιπολικό της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων έκαναν και μαϊμού τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης καταγγέλλοντας ψευδή περιστατικά σε σημεία που ήταν γεωγραφικά σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σημεία που δρούσαν.


Εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία από το σπίτι της Βίσση Για την περίπτωση της κλοπής σε βάρος της Αννας Βίσση, έχουν εντοπιστεί κλοπιμαία από το σπίτι της στην κατοχή των δραστών και σε συνεργαζόμενα κοσμηματοπωλεία.