"Βόμβα" στα Media: Δέσμευσαν 35 εκατ. του μεγιστάνα των sites και "κολλητού" του Μπόμπολα [εγγραφο]


Ο επιχειρηματίας που εμφανίστηκε ως "συνέταιρος" του Μπόμπολα κάποιο φεγγάρι, διεκδικώντας το MEGA, ιδιοκτήτης ομίλου με στοιχηματικές και αθλητικές ιστοσελίδες (stoiximan.gr, sport24.gr, contra24.gr, oneman.gr, huffingtonpost.gr) πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις πού βρέθηκαν 35 εκατ. ευρώ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το protothema.gr, έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία να ερευνηθεί ο επιχειρηματίας.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα χέρια των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη.

Πρέπει να τονιστεί ότι η βασιμότητα της καταγγελίας δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμη – άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησαν οι εισαγγελείς να ερευνούν τον κ. Δημήτρη Μάρη.

Προφανώς οι Αρχές έκριναν ότι η καταγγελία που περιλαμβάνει στοιχεία, ποσά, επωνυμίες εταιρειών και περιγράφει παράνομες πρακτικές αξίζει να διερευνηθεί σε βάθος.



Ειδικότερα, στην καταγγελία αναφέρεται: «Ο Δημήτρης Μάρης του Παναγιώτη, κάτοικος Αθηνών, απέκτησε δραστηριότητα στην Ελλάδα και διακίνησε αφορολόγητα περί τα 35 εκατ. ευρώ, τα οποία επιχείρησε μέσω σειράς εμβασμάτων σε ξένες εταιρείες του να νομιμοποιήσει με επενδύσεις στην Ελλάδα (πιθανόν και αλλού). Συγκεκριμένα:

Μέσω της ελεγχόμενης από αυτόν εταιρείας με την επωνυμία Nomato Investments Limited,εδρεύουσα στην BET and WIN, 3075 (η Nomato), εισέπραξε το διάστημα 2003-2005 περί τα 8 εκατ. ευρώ μερίδιο από την εκμετάλλευση του betoto.com, ως συνέταιρος στην Ελλάδα του αυστριακού ομίλου εταρειών BET and WIN. Εν αγνοία της BET and WIN και για την εξασφάλιση εύνοιας και «καλής συνεργασίας» μαζί της, ο Μάρης παραχώρησε το 20% της Nomato στον Γεώργιο Δασκαλάκη τότε εκπρόσωπο της BET and WIN στην Ελλάδα και επιφορτισμένο με την προάσπιση των συμφερόντων της. Ο Γεώργιος Δασκαλάκης παρέμεινε μέτοχος της Nomato τουλάχιστον μέχρι και την εξαγορά του μεριδίου της Nomatom από την BET and WIN (βλ. αμέσως κατωτέρω).

Μέσω της Nomato, ο Μάρης το 2005 εισέπραξε 18.94 εκατ. ευρώ ως τίμημα αποζημείωσης/εξαγοράς του μεριδίου του από την BET and WIN για την ως άνω δραστηριότητα στην Ελλάδα (επισυνάπτεται σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση):

Μέσω των ομοίως ελεγχόμενων από τον Μάρη κυπριακών εταιρειών Quoyle Trading and Investements Ltd και Lonok Limited διαχειρίστηκε περί τα 10 εκατ. ευρώ ως συνεργάτης μάρκετινγκ της BET and WIN στην Ελλάδα, εισπράττοντας και το μεγαλύτερο μέρος εκ του εν λόγω ποσού καθώς φρόντιζε να τοποθετεί την πλειοψηφία των διαφημίσεων της εταιρείας σε ιστοσελίδες ιδίων συμφερόντων (Sport24.gr, contra.gr κ.ά.).

Για καμία από τις ανωτέρω δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν έχει πληρωθεί ποτέ εταιρικός ή άλλος φόρος.

Τα έσοδα αυτά ουδέποτε συμπεριέλαβε ο Μάρης σε δήλωση φόρου εισοδήματος (οι δηλώσεις του κυμαίνονται μεταξύ 20.000-30.000 ευρώ).

Το σύνολο των χρημάτων εμβάστηκε από τις ως άνω εταιρείες σε άλλες εξωχώριες εταιρείες του Μάρη και επενδύθηκε στην Ελλάδα και αλλού σε ακίνητα, Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Ως ασκών τη διοίκηση της Nomato εμφανίζεται παρένθετο πρόσωπο (Αντρη Αθανασίου), αλλά πραγματικός διακιούχος και μέτοχος της εταιρείας είναι ο Μάρης, ενώ τη διοίκηση αυτής ασκούν στην πράξη ο ίδιος ο Μάρης και ο πληρεξούσιος αυτού παναγιώτης Βελαχουτάκος.

Τα παραπάνω έχουν καταστεί γνωστά στις κυπριακές αρχές στο πλαίσιο της εκδίκασης αγωγής κατά της Nomato ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων.

Σχετικά αποκαλυπτικά άρθρα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο (επισυνάπτονται), αλλά αποσύρθηκαν από τους περισσότερους ιστότοπους μετά από αφόρητες πιέσεις και απειλές».

Όπως προκύπτει από εμπιστευτικό και επείγον έγγραφο της ΥΕΔΔΕ με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΕΔΔΕΑΤ 121624 ΕΞ2016 ΕΜΠ, η φορολογική υπηρεσία που συχνά αναφέρεται ως το νέο ΣΔΟΕ ζήτησε «στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Υπηρεσία μας, στοιχεία εάν ο ΜΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ με ΑΔΤ:… ΑΦΜ:… και ημερομηνία γέννησης 17/05/1970, διαθέτει πάσης φύσεως τίτλους, αξίες, λογαριασμούς, μερίδια, συμπεριλαμβανομένων και μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, πάσης φύσεως επενδυτικά στοιχεία, χαρτοφυλάκια, μετρητά κλπ. Από 01/012013 έως και 31/12/2015».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια