Οι Αδελφοί Ράιτ αψήφησαν τους ρεαλιστές της εποχής τους κι έκαναν την πρώτη πτήση στη Ιστορία


netakias

Σαν σημερα οι Αδελφοί Ράιτ αψήφησαν τους ρεαλιστές της εποχής τους κι έκαναν την πρώτη πτήση στη Ιστορία .
Ενας απο τους μεγαλύτερους επιστήμονες της εποχής (κατι σαν τον σημερινο Χωκινγκ) ο Λορδος Κέλβιν ειχε καταλήξει στο συμπέρασμα οτι «τίποτα βαρύτερο του αέρα δεν μπορεί να πετάξει»
Ποιος θα μπορούσε να απαντήσει σε μια αυθεντια; Σαν αυτους τους οικονομολόγους που μας φέρνει ο ΣΚΑεΙ;
Ομως δυο κατασκευαστες ποδηλάτων, οι Αδελφοί Ράιτ, δεν τον άκουσαν και τα κατάφεραν. Σαν ΧΘΕς 17 Δεκεμβριου 1903 στο Κίττυ Χωκ

Η θεμελιώδης ανακάλυψη των αδελφών Ράιτ ήταν η εφεύρεση του «Ελέγχου στους τρεις άξονες» (three axis-control) που επέτρεπε στον πιλότο να κατευθύνει το αεροσκάφος αποτελεσματικά και να διατηρεί την ισορροπία του αεροσκάφους[5]. Η μέθοδος αυτή έγινε και παραμένει μέχρι σήμερα η κύρια και βασικότερη μέθοδος ελέγχου των αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας κάθε είδους[6][7]. Από την αρχή της αεροναυτικής τους εργασίας οι αδελφοί Ράιτ εστίασαν στο να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του ελέγχου για να κατακτήσουν το «πρόβλημα της πτήσης», παρά να εξελίξουν δυνατότερους κινητήρες όπως έκαναν άλλοι πειραματιστές. Οι προσεκτικές τους δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα απέφεραν καλύτερα αεροδυναμικά δεδομένα από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πτέρυγες και προπέλες περισσότερο αποδοτικές από πριν[8][9]. Η πατέντα τους στις ΗΠΑ με αριθμό 821.393 αφορά την εφεύρεση ενός συστήματος αεροδυναμικού ελέγχου το οποίο μεταβάλλει τις επιφάνειες μίας πτητικής μηχανής[10].

Οι αδελφοί Ράιτ απέκτησαν τις μηχανολογικές ικανότητές που ήταν απαραίτητες για την επιτυχία τους με το να εργάζονται για χρόνια στο κατάστημά τους με πρέσες εκτύπωσης, ποδήλατα, κινητήρες και άλλες μηχανές.[11] Η ενασχόλησή τους με τα ποδήλατα επηρέασε κυρίως την πεποίθηση τους ότι ένα ασταθές όχημα όπως μία πτητική μηχανή μπορούσε να ελεγχθεί και να ισορροπήσει μέσω της εξάσκησης[12]. Ο υπάλληλος του καταστήματός τους Τσάρλι Τέηλορ (Charlie Taylor) έγινε σημαντικό μέλος της ομάδας, κατασκευάζοντας τον πρώτο τους κινητήρα αεροσκάφους, σε στενή συνεργασία με τους δύο αδελφούς.

Η θέση των αδελφών Ράιτ ως εφευρετών του αεροπλάνου υπήρξε αντικείμενο αντίθετων ισχυρισμών από διάφορες πλευρές, ενώ μεγάλη είναι η αντιπαράθεση που υπάρχει για τους πολλούς ισχυρισμούς των πρώτων αεροπόρων σχετικά με την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης στον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια