Πούτιν: «ΜΚΟ τέλος, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την δράση αυτών των οργανώσεων στη χώρα μας»


«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ρώσος ηγέτης Β. Πούτιν με τις ΜΚΟ και τις παρεμβάσεις τους στα
εσωτερικά της Ρωσίας. Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως δεν θα επιτρέψει την επιρροή που ασκούν οι ΜΚΟ στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ ανέφερε πως αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, για να προκαλέσουν χάος στη Ρωσία.

Όπως εξήγησε ο Πούτιν, μετά το σχετικό νόμο που ψήφισε η Ρωσία για τον περιορισμό των δράσεων που είχαν αρκετές ΜΚΟ, όπου είχε σαν αποτέλεσμα να περιορίσει και να εκτοπίσει όλους όσοι ασκούσαν προπαγάνδα κατά της Ρωσίας, ορισμένες ΜΚΟ, με την βοήθεια των κρατών που τις χρηματοδοτούν, προσπαθούν να βρουν διάφορους διαύλους για να αποφύγουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος ηγέτης είπε:

«Η χρηματοδότηση των ΜΚΟ παρέχεται ορισμένες φορές από τον προϋπολογισμό των κρατών που βοηθούν αυτές τις οργανώσεις και ορισμένες φορές αυτή η χρηματόδοτηση είναι καμουφλαρισμένη. Τα χρήματα έρχονται μέσω διάφορων διαύλων στα ταμεία των ΜΚΟ, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες», όπως τόνισε ο Πρόεδρος.

Και συνέχισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας λέγοντας τα εξής:

«Μόλις περάσαμε ένα νόμο που περιορίζει την εν λόγω χρηματοδότηση των ΜΚΟ και απαγορεύσαμε την πολιτική τους δραστηριότητα, όμως ακόμα και τώρα εμφανίζονται ορισμένες οργανώσεις, ως οντότηες που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτών των περιορισμών».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την δράση αυτών των οργανώσεων στη χώρα μας, στη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως αντίστοιχες περιπτώσεις λαμβάνουν χώρα και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ).

«Αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και μερικές χώρες της ΚΑΚ, όπου υπάρχει πλήρης κυριαρχία των (ξένων οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), όπου ελέγχουν τον δημόσιο γίγνεσθαι και κανείς δεν αρθρώνει κουβέντα σε αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι «όλες αυτές οι πολυπλοκότητες που προσπαθούν να επηρεάσουν την ρωσική πολιτική κατάσταση δεν πρέπει να μας επηρεάζουν και να μας παρακινούν στο να ενεργούμε παράλογα, καθώς υπάρχουν Ρωσικές Οργανώσεις που πραγματικά κάνουν σωστά την δουλειά τους,» δήλωσε ο Πούτιν.

Πράγματι ο Β. Πούτιν τα τελευταία χρόνια έχει κάνει έναν μεγάλο αγώνα για να περιορίσει την δράση αυτών των οργανώσεων. Μάλιστα έδωσε μεγάλη μάχη για να κλείσει τις οργανώσεις που περιλαμβάνονται στο ίδρυμα Open Society Foundations και το Open Society Institute Assistance Foundation. Και οι δύο ΜΚΟ είναι τμήμα ενός δικτύου διεθνών οργανισμών που δημιουργούνται από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Τζορτζ Σόρος.

Οι εισαγγελείς στην ερευνά να τους διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα αυτών των οργανώσεων συνιστά απειλή για τα θεμέλια του συνταγματικού συστήματος της Ρωσίας και την κρατική ασφάλεια.

Μάλιστα πρόσφατα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που αποκαλύπτουν τον ύπουλο ρόλο του Σόρος. Σύμφωνα με αυτά, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η οργάνωση Open Society και άλλοι θυγατρικοί οργανισμοί του Τζωρτζ Σόρος, θα χαρακτηρίζονται από εδώ και στο εξής ως ”ανεπιθύμητες ομάδες” και θα απαγορεύει στους Ρώσους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτές.

Ο Εισαγγελέας είπε πως αυτές οι οργανώσεις, αποτελούν απειλή στα θεμέλια της Ρωσικής Συνταγματικής Τάξης και Εθνικής Ασφάλειας. Πρόσθεσε μάλιστα πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ενημερωθεί δεόντως με την σχετική απόφαση του Εισαγγελέα και να προσθέσει τις δύο αυτές οργανώσεις στην λίστα των ανεπιθύμητων ξένων οργανισμών.

Η διαρροή των εγγράφων αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη ήταν η Open Society του Σόρος για την ύπαρξη και την διατήρηση της Ρωσικής κουλτούρας.

Σε έγγραφο που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2012, με τίτλο: ”Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας, Ρωσικός Στρατηγικός Σχεδιασμός”, οι συμμετέχοντες:
Leonard Benardo, Iva Dobichina, Elizabeth Eagen, Jeff Goldstein, Minna Jarvenpaa, Ralf Jürgens, Έλενα Kovalevskaya, Βίκυ Litvinov, Τάνια Margolin, Amy McDonough, Sara Rhodin, Yervand Shirinyan, Becky Tolson, καλούνται να συζητήσουν και να προσδιορίσουν την στρατηγική της Open Society για το ερχόμενο έτος στη Ρωσία. Ο στόχος τους ήταν να συνεργαστούν με αποτελεσματικό τρόπο, ούτως ώστε να επηρεάσουν το κλίμα στην ρωσική πολιτική σκηνή.

Ο Β. Πούτιν έκανε αυτό που δεν κάνουν άλλοι πολιτικοί, έκλεισε τις οργανώσεις και απέδειξε με αυτό τον τρόπο γιατί είναι Ηγέτης.

Πηγή:
pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια