Μαρτυρία σοκ - «Εβγαζα πτώματα από πάνω μου για να βγω έξω από το κλαμπ»



Σοκ προκαλεί η μαρτυρία της Σινέμ Ουγιανίκ για το τρομοκρατικό χτύπημα στο νυχτερινό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης Reina, το οποίο είχε τραγικό απολογισμό 39 νεκρών.

Το ρολόι έδειχνε 01:20, λίγο μετά τον ερχομό του νέου έτους και περίπου 800 άνθρωποι διασκέδαζαν σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, στον Βόσπορο.

Η Σινέμ Ουγιανίκ, μαζί με το σύζυγό της βρισκόταν μέσα στο κλαμπ Reina, όταν ξαφνικά όπως δήλωσε η ίδια στο Associated Press άκουσε κραυγές και πυροβολισμούς.

«Πριν καταλάβω τι έγινε, ο άντρας μου έπεσε πάνω μου και με έριξε στο έδαφος. Επρεπε να σηκώσω πολλά πτώματα που είχαν πέσει πάνω μου για να καταφέρω να βγω έξω» τόνισε, έξω από το νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταφερθεί ο ελαφρώς τραυματισμένος σύζυγός της.

Ο Λούτφου Ουγιάνικ δεν τραυματίστηκε σοβαρά ενώ η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Λεπτομέρειες για τη δολοφονική επίθεση έδωσε και ο Σεφά Μποϊντάς, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν», αφηγήθηκε ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της μικρής ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

«Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα θύματα, επειδή καθώς προχωρούσα, άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους», περιγράφει ο Σεφά Μποϊντάς, ο οποίος είχε πάει στην ντισκοτέκ Reina μαζί με δύο φίλες του. Η σκηνή που αφηγείται φανερώνει τον πανικό που κατέλαβε τους θαμώνες, πολλοί από τους οποίους έπεσαν στον Βόσπορο για να ξεφύγουν από τις σφαίρες.

«Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν», λέει. Αυτό συνέβη στη μία από τις φίλες του. «Την σήκωσα στην πλάτη μου και βάλθηκα αμέσως να τρέχω».

«Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω», λέει. «Σε τέτοιες στιγμές, δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά».

«Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ’ αυτόν τον τρόπο», προσθέτει ενώ είναι φανερό πως βρίσκεται ακόμα σε σοκ.

Η αστυνομία έφθασε γρήγορα μετά τους πυροβολισμούς. «Έφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους», λέει.

Η ειρωνεία είναι πως ο ποδοσφαιριστής αφηγείται ότι αρχικά δεν ήθελε να πάει στη Reina, φοβούμενος «κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα». Η Τουρκία επλήγη πέρυσι από πολλές επιθέσεις, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο χώρους στους οποίους συχνάζουν οι τουρίστες, όπως αυτό το νυκτερινό κέντρο.

«Δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ’ ένα μέρος όπως η Reina!», του είπε όμως ένας φίλος. Κι εκείνος πείστηκε. Ωστόσο, προσθέτει, «είχα ένα προαίσθημα… Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φθάσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια