Ισχυρά στοιχεία διαπλοκής βλέπει στο θέμα της δανειοδότησης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων» ο κ. Μπαλωμενάκης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπαιρνε αυτό το δάνειο αν δεν είχε το επίθετο που έχει.
Βλέπουμε ένα ισχυρό στοιχείο διαπλοκής στο γεγονός ότι 11 χρόνια και έξι μήνες δεν ενοχλήθηκε από την τράπεζα για την εξυπηρέτηση του δανείου του.Κανείς δεν σήκωσε το τηλέφωνο να ενοχλήσει τον κ. Μητσοτάκη».
«Από την άλλη πλευρά πάλι», συνέχισε ο κ. Μπαλωμενάκης, «ο οφειλέτης δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει με την τράπεζα και να δηλώσει αδυναμία πληρωμής του δανείου όπως κάνει κάθε συνεπής δανειολήπτης».
«Αλήθεια με ποια αξιοπιστία θα έρθει αύριο το πολιτικό σύστημα να ζητήσει συνεργασία των δανειοληπτών με τις τράπεζες όταν οι εκπρόσωποι του και μάλιστα τέτοια ισχυρά ονόματα, δεν είναι οι ίδιοι συνεπείς με τα χρέη τους» αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλωμενάκης.
Όσον αφορά τώρα τις εξασφαλίσεις του κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ είπε χαρακτηριστικά.
«Υπήρχε εξασφάλιση αλλά ήταν χαμηλότερη από το ποσό που τελικά καταβλήθηκε.Υπάρχει μια περιπλοκή εκεί καθώς υπήρχε ένα ακίνητο το οποίο δεν προσημειώθηκε αλλά υπήρχε η υπόσχεση ότι θα πωληθεί. Πράγμα που δεν έγινε ποτέ….»altsantiri

http://www.periodista.gr/