CIA: Τα UFO, οι συνταγές για αόρατο μελάνι και τα πειράματα του Γιούρι Γκέλερ


Περίπου 13 εκατομμύρια σελίδες απόρρητων εγγράφων ή διαφορετικά 800.000 φάκελοι, της CIA βρίσκονται από σήμερα -και για πρώτη φορά- αναρτημένα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, μετά από σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Στους φακέλους περιλαμβάνονται απόρρητες ενημερώσεις της CIA, ερευνητικά έγγραφα, χαρτιά του Χένρι Κίσινγκερ, αναφορές για εμφάνιση UFO και πειράματα.
Μεταξύ των πιο περίεργων εγγράφων είναι αυτά που αφορούν στο πρόγραμμα 'Stargate', που ερευνούσε υποθέσεις υπερφυσικών δυνάμεων και εξω-αισθητικής αντίληψης. Αυτοί οι φάκελοι εμπεριέχουν αναφορές για...
τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο διάσημος μάγος Γιούρι Γκέλερ, το 1973, πριν καν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό.
Όπως αναφέρεται, ο Γκέλερ είχε την ικανότητα να αναπαράγει εικόνες που ζωγράφιζαν άλλα άτομα, που βρίσκονταν σε διαφορετικά δωμάτια από εκείνον, μερικές φορές με εξαιρετική ακρίβεια, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές να γράψουν ότι 'ανέπτυξε την παραφυσική αντιληπτική ικανότητα με έναν πιστευτό και ξεκάθαρο τρόπο'.
Σε άλλα έγγραφα περιλαμβάνονται αναφορές για ιπτάμενα 'πιάτα', αλλά και συνταγές για αόρατο μελάνι.
Η δημοσιοποίηση των εγγράφων είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις δικαστικές προσφυγές που είχε κάνει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και τον αγώνα που έκανε ο δημοσιογράφος Μάικ Μπέστ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια