Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Με αυτό το κόλπο θα σας πάρει ο ύπνος στο λεπτό!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Με αυτό το κόλπο θα σας πάρει ο ύπνος στο λεπτό!

Πολλοί άνθρωποι από... εμάς, έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μαρτύριο από το να πέφτεις κουρασμένος στο κρεβάτι και να στριφογυρίσεις για 20-30 λεπτά, μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Και φυσικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία όταν σου συμβαίνει αυτό που μου έλεγε κάποτε ένας φίλος: «Έφτασα σπίτι, πήδηξα στο κρεβάτι, κοιμήθηκα στον αέρα και ύστερα έπεσα στο στρώμα».

Την επόμενη μέρα αισθάνεσαι ακόμα πιο κουρασμένος. Και σκέφτεσαι πως μπορεί να αλλάξει αυτό, χωρίς την βοήθεια βοηθημάτων. Και όπως φαίνεται υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική λύση, που σε κάνει να κοιμάσαι σε ένα λεπτό.

Ονομάζεται μέθοδος 4-7-8. Και πρέπει να κάνετε μερικά απλά αλλά συγκεκριμένα πράγματα για να πετύχετε έναν «άμεσο» ύπνο.


Αποτέλεσμα εικόνας για ύπνος

• Αναπνεύστε ήρεμα μέσω της μύτης για 4 δευτερόλεπτα.
• Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα.
• Εκπνεύστε αργά μέσω του στόματος για 8 δευτερόλεπτα.

Ίσως ακούγεται τρελό αλλά μάλλον λειτουργεί.

Πως λειτουργεί;

Το άγχος και η πίεση αυξάνει την ποσότητα αδρεναλίνης στο αίμα μας. Έτσι, η αναπνοή γίνεται πιο ελαφριά και πιο γρήγορη. Η συγκεκριμένη μέθοδος και άσκηση αναπνοή, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό στο μυαλό. Η ταχύτητα της πέφτει και οι χτύποι της καρδιάς επιβραδύνουν, ώστε να ηρεμήσεις.

Η άσκηση ηρεμεί το μυαλό και μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στην αναπνοή μας. Εκείνη της στιγμή, αν και δεν το καταλαβαίνουμε, το νευρικό σύστημα μειώνει σταδιακά τις δραστηριότητές του και το άγχος σχεδόν εξαφανίζεται.


Αποτέλεσμα εικόνας για ύπνος

Τοι αποτέλεσμα είναι μια πλήρης χαλάρωση σε όλο το σώμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος αναλύθηκε από τον γνωστό καθηγητή του Ηarvard, Andrew Weil, ανακαλύπτοντας πως είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των Ινδών γιόγκι για αρκετούς αιώνες! Την χρησιμοποιούν για διαλογισμό, οπότε λογικά έχει «τεσταριστει».

Αν ξυπνάτε συχνά τα βράδια, τότε θα σας βοηθήσει απίστευτα. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε πολύ άγχος πριν από ένα σημαντικό διαγωνισμό ή ένα σημαντικό γεγονός. Η μέθοδος «4-7-8» είναι μια απλή και δημοφιλής μέθοδος για να κοιμάστε γρήγορα, χωρίς άγχος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια