Ο Ομπάμα στήνει αρχηγείο στην Ουάσιγκτον και οργανώνει στρατό αριστεριστών για να σταματήσει τον Τραμπ




Υπό τον τίτλο «Πώς ο Ομπάμα μηχανορραφεί για να σαμποτάρει την προεδρία Τραμπ», ο συγγραφέας Πολ Σπέρι με άρθρο του στη New York Post ισχυρίζεται ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ διεξάγει «ανταρτοπόλεμο» ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ με στόχο να μην τον αφήσει να κυβερνήσει.


«Όταν ο πρώην Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι «πήρε θάρρος» από τις αντι-Τραμπ διαμαρτυρίες, έστελνε ένα μήνυμα επιδοκιμασίας στους στρατιώτες του. Στρατιώτες; Ναι, ο Ομπάμα έχει ένα στρατό από μπαχαλάκηδες -αριθμούν περισσότεροι από 30.000- που θα πολεμήσουν τον ρεπουμπλικανό διάδοχό του σε κάθε καμπή της ιστορικής του προεδρίας. Και ο Ομπάμα θα τους διοικεί από ένα οχυρό σε όχι μεγαλύτερη απόσταση από δύο μίλια από τον Λευκό Οίκο», γράφει ο Πολ Σπέρι και συνεχίζει.

Δεν είναι απλώς ασυνήθιστο που παραμένει στην Ουάσιγκτον, γράφει. «Εργάζεται παρασκηνιακά για να στήσει μια αποτελεσματική σκιώδη κυβέρνηση όχι μόνο για να προστατέψει την απειλούμενη [πολιτική] κληρονομιά του, αλλά για να σαμποτάρει την νεοεισερχόμενη διακυβέρνηση με τη δημοφιλή ατζέντα «Πρώτα η Αμερική». Το κάνει μέσω ενός δικτύου αριστερίστικων μη κερδοσκοπικών οργανισμών που καθοδηγούνται από την OFA [Organizing for Action]».
Ποια είναι η OFA

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Organizing for Action (OFA) είναι μια οργάνωση που υποστηρίζει την ατζέντα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Επισήμως η OFA είναι ακομμάτιστη αλλά η ατζέντα και οι πολιτικές της θέσεις είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες που έχει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η OFA ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2013 από τον Τζιμ Μεσίνα, σύμβουλο και συνεργάτη του Μπάρακ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα.

Η OFA στην πραγματικότητα είναι η μετεξέλιξη του προσωπικού εκλογικού και πολιτικού μηχανισμού του Μπάρακ Ομπάμα σε (στα χαρτιά) φιλανθρωπική οργάνωση (501(c)(4) organization), δηλαδή -κατά κοινή παραδοχή- είναι μια «φρουρά» αφοσιωμένων οπαδών που θα υπερασπιστούν την όποια πολιτική κληρονομιά του Μπάρακ Ομπάμα.

Τις πληροφορίες που σας δώσαμε για την OFA ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει όπως θέλει και μπορεί.
«Η OFA έτοιμη για μάχη»

«Φυσιολογικά αναμένει κανείς από μια οργάνωση που στήθηκε για να υποστηρίξει έναν πολιτικό και την ατζέντα του να το κλείσει το μαγαζί αφού ο πολιτικός φύγει από το αξίωμά του, αλλά όχι η OFA του Ομπάμα. Μάλλον προετοιμάζεται για μάχη, με πολεμικό ταμείο που μεγαλώνει και 250 γραφεία σε όλη τη χώρα», υποστηρίζει ο Πολ Σπέρι.

Από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε στις κάλπες, η οργάνωση άρχισε να στρατολογεί νεαρούς φιλελεύθερους ακτιβιστές, γράφει ο Σπέρι, διακηρύσσοντας από την ιστοσελίδα της ότι «ότι δεν θα το βάλουμε κάτω».

«Αποφασισμένοι να διασώσουν την κληρονομιά του Ομπάμα, τραβάνε γραμμές μάχης στο μεταναστευτικό, στο ObamaCare, στις φυλετικές σχέσεις και στην κλιματική αλλαγή».

Ο Σπέρι κατηγορεί τον Μπάρακ Ομπάμα ότι εμπλέκεται στις δράσεις της OFA και μάλιστα είναι εκείνος που διατάζει τους «πεζικάριούς» του.

Είναι οι ίδιοι «στρατιώτες του Ομπάμα», οι «ακτιβιστές της OFA» που τους κατηγορεί ο Σπέρι ότι διοργάνωσαν πολλές από τις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε όλη την Αμερική, αλλά είναι και οι ίδιοι που εισήλθαν στα αεροδρόμια, μετά το Προεδρικό Διάταγμα που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, φωνάζοντας «Όχι απαγόρευση, όχι τείχος, άσυλο για όλους».

Επικεφαλής της OFA, σύμφωνα πάντα με τον Σπέρι, είναι οι βοηθοί του Ομπάμα και τα στελέχη που εργάστηκαν στις προεκλογικές του εκστρατείες. Εξάλλου η ίδια η οργάνωση είναι μετεξέλιξη του εκλογικού του μηχανισμού.

Η OFA έχει 32.525 εθελοντές σε όλη την Αμερική. Επειδή είναι μη κερδοσκοπική – φιλανθρωπική οργάνωση δεν είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία να φανερώσει τα ονόματα των δωρητών της, «αλλά ήταν γενναιόδωροι», σχολιάζει σαρκαστικά ο Σπέρι και συνεχίζει: «Η OFA συγκέντρωσε περισσότερα από 40 εκ. δολάρια σε προσφορές και χορηγίες».

Η OFA λέγεται ακόμα ότι εκπαιδεύει τους ακτιβιστές της να αναπτύσσουν «οργανωτικές ικανότητες». Έχοντας στη διάθεσή τους τις λίστα ονομάτων δημοκρατικών ψηφοφόρων που χρησιμοποίησε ο Ομπάμα το 2012 στην προεκλογική του εκστρατεία, η OFA θα επιχειρήσει να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί το Κογκρέσο και να υψώσουν ένα τείχος αντίστασης στη διακυβέρνηση Τραμπ.

Σε αυτή την προσπάθεια η OFA θα έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Ομπάμα και της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζει ο Σπέρι.

«Ο Ομπάμα θα τα επιβλέπει όλα από έναν σκιώδη Λευκό Οίκο που απέχει ούτε δύο χιλιόμετρα από τον Τραμπ. Είναι ένα αρχοντικό, το οποίο οχυρώνει ολόγυρα με έναν ψηλό τοίχο από τούβλα και δίπλα του ένα γραφείο που το πληρώνουν οι φορολογούμενοι με στελέχη, προσωπικό και γραφείο Τύπου. Και η Μισέλ Ομπάμα θα ανοίξει γραφείο εκεί, μαζί με το Ίδρυμα Ομπάμα», γράφει ο Σπέρι για να τονίσει.

«Ο 55χρονος Ομπάμα δεν είναι ικανοποιημένος για να χαθεί ήσυχα μέσα στη νύχτα όπως άλλοι πρώην πρόεδροι».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΤΡΑΜΠ ΒΑΛΤΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή