ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – 2.000 ευρώ «δωράκι» σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους, τη στιγμή που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις! (πίνακας)


Ένας μόνος κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από την «καταιγίδα» που μείωσε το αφορολόγητο, τις συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ και το ΕΚΑΣ, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τους φόρους και τις εισφορές ...σε ελεύθερους επαγγελματίες. Ποιος είναι αυτός; Μα -φυσικά- οι πολιτικοί!
Κι αυτό γιατί με απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε η προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου οι πολιτικοί πλήρωναν για το άθροισμα των εισοδημάτων τους από όλες τις πηγές αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης της τάξης του 8%. Με την κατάργηση του άρθρου αυτού οι επιπλέον επιβαρύνσεις που είχαν οι πολιτικοί από το 2014 καταργήθηκαν.
Έτσι από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές μέχρι τους δημάρχους, του Γ.Γ. Υπηρεσιών, τα μέλη ανεξάρτητων αρχών, αλλά και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικήσεων όλοι πλέον έχουν… φοροελάφρυνση!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η κατάργηση της επιπλέον επιβάρυνσης για τα πρόσωπα που κατέχουν πολιτική θέση ήρθε τον περασμένο Μάιο με την ψήφιση της κατάργησης του ΕΚΑΣ, της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που έφερε επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, αλλά και την αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ποιοι κερδίζουν και πόσα κερδίζουν ανάλογα με το εισόδημα τους:


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια