«Θα έρθουν και για εμένα Κυριάκο;» - Η είδηση της σύλληψης που τρομοκράτησε την Μαρέβα Μητσοτάκη




Η Πενελόπ Φιγιόν, η σύζυγος του προεδρικού υποψηφίου των συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν, κρατείται για να ανακριθεί σε σχέση με κατηγορίες ότι είχε εργαστεί ελάχιστα για τους μισθούς που είχε λάβει ως βοηθός του, μετέδωσε σήμερα ο ενημερωτικός ιστότοπος Mediapart.

Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο του Mediapart Μισέλ Ντελεάν. Ο δικηγόρος της Φιγιόν δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί αμέσως για να σχολιάσει την πληροφορία. Εξάλλου ο Φρανσουά Φιγιόν ανέβαλε αιφνιδίως σήμερα μια σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του και μια εφημερίδα ανέφερε πως κλήθηκε για κατάθεση από τους δικαστικούς που ερευνούν τις κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων, αλλά διευκρίνισε πως θα προβεί σε δήλωση το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας).

Ο προεδρικός υποψήφιος των γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου πως θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, παρόλο που ενημερώθηκε ότι θα κληθεί στις 15 Μαρτίου από τους δικαστές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του. Ο υποψήφιος υποστήριξε πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του αποτελεί «πολιτική δολοφονία».

Νωρίτερα δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστότοπου Mediapart δήλωσε πως η πληροφορία του ότι η σύζυγος του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για να ανακριθεί διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική είδηση περί κράτησης της συζύγου του Φιγιόν τρόμο στον... οίκο των Μητσοτάκηδων. Βλέπετε η περίπτωση Φιγιόν στην Γαλλία δημιουργεί εύλογους συνειρμούς. Στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να λαμβάνει δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες χωρίς να τον ελέγχει κανένας, να πραγματοποιεί πάνω από 300 συναντήσεις με εμπλεκόμενους (βλέπε Χριστοφοράκος) σε σκανδαλάρες όπως αυτό της Siemens, να αγοράζει με γκρίζες διαδικασίες το σπίτι του Βολταίρου, να υποβάλλει ανακριβές πόθεν έσχες και ταυτόχρονα να διεκδικεί την εξουσία.

Τα πρόσφατα σκάνδαλα που απασχόλησαν την επικαιρότητα με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, σε αγοραπωλησίες στο Παρίσι και σε δουλειές με τον Σταύρο Παπασταύρου των panama papers, όπως επίσης οι σκανδαλάρες τον Κήρυκα Χανίων και τη Siemens σε ένα συμπέρασμα μπορούν να μας οδηγήσουν: Οι Μητσοτάκηδες είναι οι Φιγιόν της Ελλάδας. Το θέμα είναι να γίνει και η Ελλάδα, Γαλλία ώστε η κάθε Μαρέβα να αναρωτιέται «Θα έρθουν και για εμένα Κυριάκο;».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια