ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ


Φυσικά, όταν μιλάμε για τις ελληνικές τράπεζες, η λέξη πρωτοφανές μπορεί να θεωρηθεί και υπερβολική. Τα πάντα έχουμε δει και ακόμα κανέναν στη φυλακή. Η υπόθεση που διαδραματίζεται όμως τώρα και είναι στο στόχαστρο των αρχών, πραγματικά ξεπερνά κάθε προηγούμενη.

Και στην αποκάλυψη της συνετέλεσαν οι άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει η πολιτική ηγεσία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα με τις αντίστοιχες δομές στην Αμερική.
Συγκεκριμένα, ισχυρός οικονομικός παράγοντας από την άλλη άκρη του ατλαντικού φαίνεται να έχει στήσει ένα πρωτοφανές παιχνίδι στην Ελλάδα με πασίγνωστα και υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να δομήσουν ένα εικονικό τραπεζικό σχήμα που θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια μεγάλης συστημικής τράπεζας. Η υπόθεση όμως έχει και μία εξαιρετικά σοβαρή πολιτική διάσταση. Ο εν λόγω παράγοντας, θεωρείται από τα κοράκια του ΔΝΤ.
Υπάρχει λοιπόν διάχυτη η εντύπωση ότι οι απανωτοί εκβιασμοί στους οποίους προέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το τελευταίο διάστημα, και όχι μόνο για τα κόκκινα δάνεια, είχαν πίσω τους αυτόν τον δόλιο μαέστρο.
Οι ντόπιοι συνεργάτες του όμως, είναι συγκεκριμένη και υψηλά ιστάμενοι. Ίσως πάντως η δικογραφία να ανοίξει πέραν του ατλαντικού, όπως και στην περίπτωση Novartis. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις!

Διαδώστε το!


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια