Τη σκληρή πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εντείνει η κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει εκ νέου επίθεση εναντίον του υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή συνέντευξή του στο Bloomberg κατά την οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και μίλησε για την ανάγκη υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να προχωρήσει η παρουσία κυβέρνηση.

Όπως σχολίαζαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι η νέα εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Bloomberg δεν συνοδεύθηκε από αλλαγή στάσης αφού και πάλι φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ, ενώ συνέχισε να παραδίδει μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού. Και τούτο, όπως λένε, ενώ βλέπει το καταστροφολογικό του αφήγημα να καταρρέει και επιβεβαιώνει καθημερινά το στρατηγικό του αδιέξοδο πλέον και σε διεθνές ακροατήριο.

Σύμφωνα εξάλλου με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποκρύπτοντας όμως ότι αυτή οφείλεται στην από το Δεκέμβριο του 2015 διατυπωμένη επιμονή του ΔΝΤ σε παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. Ταυτόχρονα, λένε, δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων τα οποία παραμένουν «αγκάθι» για το κλείσιμο της συμφωνίας. Οι ίδιοι σημείωναν πάντως πως αυτό «δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς έχει επανειλημμένα ταυτιστεί με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Κατά τα λοιπά, στο Μαξίμου αναφέρουν για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι:

Δήλωσε ότι «δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να πάρει την εξουσία», αποδεικνύοντας το μοναδικό κίνητρο της πολιτικής του ύπαρξης. Τη νομή δηλαδή, της εξουσίας και την παλινόρθωση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.

Σε σχετική ερώτηση αν θα καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, απάντησε με έκδηλη αμηχανία ότι «δεν είναι δουλειά του αυτό». Συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή της χώρας για να γίνει πρωθυπουργός.

Επανέλαβε την δέσμευση του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει και πέρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές, δηλαδή να κάνει απολύσεις, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «λίπος στο Δημόσιο».

«Η διαχωριστική γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη έχει χαραχθεί προ πολλού. Αυτός με την ελίτ. Η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία» τονίζουν στην κυβέρνηση.
το διαβάσαμε ΕΔΩ