ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: 11 άτομα της κλίκας του Σημίτη στη Δικαιοσύνη μετά από 14χρόνια




Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπει σε δική συνολικά 11 άτομα, για τη σύμβαση αντισταθμιστικών για τα Λέοπαρντ. Ως κεντρικό πρόσωπο στις… διεργασίες που προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο εμφανίζεται, για ακόμα μια φορά, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν για τα κακουργήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη, μεταξύ άλλων και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Το συμβούλιο Εφετών, με το επίμαχο βούλευμά του συμφώνησε με την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Στ. Λογοθέτη, ο οποίος, εκτός από την παραπομπή των 11, ζήτησε την απαλλαγή ενός από τους κατηγορούμενους, καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα, λόγω θανάτου.

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει προηγηθεί, ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν αποτελεί αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

Η εν λόγω προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων και όπως προέκυψε, η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια