ΣΑΛΟΣ με τα 4,8 εκατ. ευρώ που είχε παρκάρει η Ντόρα μετά την Καραϊβική και στην Αφρική


Το υπουργείο Εξωτερικών έχει εντοπίσει και διεκδικεί την επιστροφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε χώρες της Αφρικής αλλά και της Καραϊβικής και τα οποία έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα και «παρκαρισμένα» σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Τα ποσά αυτά εκταμιεύθηκαν την περίοδο 2008-2009, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη σε διάφορους φορείς, χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Πριν λίγες μέρες επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 2,5 εκ. δολάρια που είχαν επενδυθεί σε κρατικό ομόλογο του Μπελίζ. Τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν εκεί στη βάση του Μνημονίου της Καραϊβικής (ΜΟΑ), το οποίο υπεγράφη στις 23 Σεπτεμβρίου του 2008 στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του τότε γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και ειδικού εκπροσώπου του ΥΠΕΞ σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής Θεόδωρου Σκυλακάκη και του διευθυντή του Κέντρου Κλιμα…

ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΆΓΝΩΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια