ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ: Τι λένε στα κρυφά οι βουλευτές της ΝΔ για το επιτελείο του Μητσοτάκη - Το ανέκδοτο με το οποίο δεν γελάει κανείς



\
Το ανέκδοτο που δεν κάνει κανέναν, πλέον, να γελάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δεν είναι άλλο από το μεγάλο στρατηγικό σχέδιο του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εκλογών και πολιτικών εξελίξεων εξαιτίας του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων. Ακόμα και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες έχουν ξεχάσει πόσες φορές η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησαν ή προέβλεψαν εκλογές και πολιτικές εξελίξεις.

Οι «γαλάζιοι» σύμβουλοι του αρχηγού της ΝΔ, είχαν επενδύσει πολλά στο σενάριο της καταστροφής και της αριστερής παρένθεσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο αντέχει, αλλά για πρώτη φορά σε κλείσιμο αξιολόγησης και σε συμφωνία για το επόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μπαίνουν και θετικά μέτρα, ενώ αναμένονται και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

«Στη ΝΔ πόνταραν στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων πριν την πρώτη αξιολόγηση και δημιουργούσαν κλίμα πρόωρων εκλογών, το έκαναν ξανά και ξανά σαν να μην έμαθαν από το πάθημα άλλα, τελικά, έμειναν με τη χαρά», έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.

Το εκλογικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη πήγε… κουβά και τώρα θα πρέπει να αναζητήσει νέο, με τσαλακωμένη την αξιοπιστία των όσων προβλέπουν στην Πειραιώς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράλληλα, καλείται να αντιμετωπίσει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του. Θα πρέπει να εξηγήσει το «Κλείστε άμεσα την αξιολόγηση. Ψηφίστε τα μέτρα» με το αίτημα για εκλογές αλλά και το, «Εμείς θεωρούμε τα μέτρα αρνητικά και δεν τα ψηφίζουμε. Όταν όμως γίνουμε κυβέρνηση, θα τα εφαρμόσουμε».

Ο Μητσοτάκης πήρε το… μουτζούρη από τον Τσίπρα και τώρα θα πρέπει να αναζητήσει για ακόμα μια φορά νέο αφήγημα την ώρα που στη βουλή θα δίνει εξηγήσεις για τα σκάνδαλα στην Υγεία, αλλά και για τη σιωπή στις μίζες για τα οπλικά συστήματα επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και των κυβερνήσεων του θερμού υποστηρικτή του, Κώστα Σημίτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια