Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, ώστε να επιτευχθεί το μικρότερο δυνατό κόστος, υποστηρίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Παράλληλα καταγράφεται μια ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού, καθώς πλέον οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για την «παραμονή στην ευρωζώνη με κάθε θυσία». Ιδιαίτερη ανησυχία καταγράφεται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην ΕΕ, ενώ το 73% δηλώνει πως η Ευρώπη κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Το Σάββατο 1 Απριλίου θα δημοσιευτεί το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης με την πρόθεση ψήφου.

«Είναι φανερό ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, δοκιμάζουν πλέον τα όρια αντοχής των Ελλήνων, που μετά από σχεδόν 7 χρόνια κρίσης, λιτότητας και μνημονίων, βλέπουν και την επόμενη μέρα να διαγράφεται ζοφερή. Οι μισοί, πλέον, πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν οποιαδήποτε περαιτέρω θυσία με αντάλλαγμα την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ. Μάλιστα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου 2015, η τάση αυτή είναι έντονα πλειοψηφική, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι επιδεικνύουν σταθερή και συμπαγή στάση υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, με κάθε θυσία», σημειώνει ο Πασχάλης - Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, Διευθυντής Ερευνών της Palmos Analysis.

Ποιες είναι όμως οι αντιλήψεις που οδηγούν στο "μη παραπέρα" από ένα τόσο μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος;

Για τις διαπραγματεύσεις

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, το 41% χρεώνει στην κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, ενώ το 33% δηλώνει πως ευθύνονται και οι δύο. Μόλις το 19% ρίχνει την ευθύνη στους δανειστές.

Ωστόσο το 53% δηλώνει πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί με στόχο το μικρότερο δυνατό κόστος. Αντίθετα το 27% δηλώνει πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείσει με οποιοδήποτε κόστος.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ