Το άλυτο παζλ της Μέσης Ανατολής! Ποιος μάχεται ποιον στη Συρία (photo)




Η Συρία μάς απασχολεί πλέον σχεδόν 6 χρόνια. Αλλά ποιος μάχεται ποιον;
Ο Άσαντ αντιμετωπίζει ένοπλη εξέγερση στη χώρα του. Προσπαθεί να τη συντρίψει, με ..τους συμμάχους του, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Χεζμπολάχ, την οργάνωση του Λιβάνου. Στην άλλη όχθη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

Η Δύση σε γενικές γραμμές θέλει τον Άσαντ να βγαίνει από τη μέση. Το πρόβλημα είναι ότι μία από τις οργανώσεις που αντιμετωπίζει είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το οποίο όλοι μισούν…
Άρα όλοι είναι με το ίδιο μέρος που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, σωστά;
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Η Ρωσία βομβαρδίζει τον ISIS, αλλά και άλλες οργανώσεις που μάχονται τον Άσαντ. Κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από αραβικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που φιλονικούν με το Ιράν.
Οι Τούρκοι θέλουν να φύγει ο Άσαντ, αλλά δεν τον βομβαρδίζουν. Αντ΄ αυτού, μέχρι πρότινος βομβάρδιζαν τον ISIS, όπως έλεγαν, αλλά και τους Κούρδους με την “Επιχείρηση Ασπίδα” του Ευφράτη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.
Τουρκία, ISIS και Κούρδοι είναι εχθροί του Άσαντ. Όμως οι Κούρδοι υποστηρίζονται από την Αμερική, η οποία είναι σύμμαχος της Τουρκίας.
Μπερδευτήκατε;
Συμπέρασμα: Μπλέξιμο! Η Μέση Ανατολή είναι παζλ που η επίλυσή του δεν είναι καθόλου εύκολη!

Ο χάρτης αυτός, ο οποίος έχει δημιουργηθεί από τη MailOnline, δείχνει ποιος υποστηρίζει ποιον στη μάχη για τη Συρία – με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ που ανήκουν στην πλευρά του «Anti Άσαντ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια