ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΚΟΙΤΑΣΜΑ – ΜΑΜΟΥΘ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ: Πόσο αξίζει ο ενεργειακός θησαυρός στην Κρήτη



Γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα εντόπισαν σεισμικές έρευνες αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας σε συνεργασία με ελληνική, σε περιοχή νότια της Κρήτης. Τα ευρήματα αυτά ανοίγουν νέεςπροοπτικές τόσο στο ενεργειακό κομμάτι όσο και στο στρατηγικό. Αυτό το γεγονός αποτελεί την αρχή σημαντικών ενεργειακών ελληνικών ανακαλύψεων καθώς ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».

Οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ έφεραν στο φως νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real, ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ). Η μελέτη της Spectrum παρουσιάστηκε …
ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΆΓΝΩΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια