Νέες ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Δύσκολα τα πράγματα για τον Μητσοτάκη - Η κατρακύλα μόλις ξεκίνησε




Άρχισαν να «ζώνουν τα φίδια» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους στενούς του συνεργάτες, καθώς στην Πειραιώς άρχισαν να καταφθάνουν δυσάρεστες ειδήσεις σε ότι έχει να κάνει με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, μετά και το κλείσιμο της αξιολόγησης από την κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το tribune, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς έχουν ήδη κάποιες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια μικρή κάμψη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πάντως, συνεχίζει να παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, αλλά με «σημάδια» αν όχι κάμψης, τουλάχιστον στασιμότητας.

Το μήνυμα αυτό, δεν είναι λίγοι στην Πειραιώς που το εκλαμβάνουν ως ένα σημάδι για απαρχή μιας πτωτικής πορείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στέλεχος της ΝΔ ανέφερε στο tribune ότι «αν από τώρα υπάρχει κάμψη των ποσοστών μας στις δημοσκοπήσεις, τι θα γίνει αργότερα; Φτάσαμε εύκολα την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 15 μονάδες, αλλά αν στη συνέχεια και πλησιάζει ο καιρός για την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μειώνει την διαφορά, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα».

«Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς έχει εγκλωβιστεί στον ιστό του στενού του περιβάλλοντος και δεν μπορεί να ξεφύγει από την λανθασμένη εξ αρχής πολιτική που ακολούθησε. Δεν μπορεί να καταλάβει για παράδειγμα ότι αυτοί που του συνιστούν να επιμένει για πρόωρες εκλογές το κάνουν για ίδιο όφελος» συνέχισε το στέλεχος της ΝΔ και εξήγησε : «Κάποιοι από το στενό περιβάλλον του προέδρου βιάζονται να γίνουν βουλευτές. Γι΄ αυτό και επιμένουν για εκλογές, αντί να σχεδιάσουν και να επικοινωνήσουν ένα πρόγραμμα που λύνει τις απορίες των ελλήνων πολιτών στο ερώτημα γιατί κυβέρνηση η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τον ιστό της αράχνης που παγιδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πλέκουν» βέβαια και συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θέλουν να εμφανίζονται βασιλικότερα του βασιλέως και σπρώχνουν τον αρχηγό της ΝΔ σε ένα λάθος δρόμο με μια αρνητική αντιπολίτευση που προβάλλει τα λάθη της κυβέρνησης χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις για τα θετικά μια ενδεχόμενης διακυβέρνησης από την ΝΔ.

Πολλοί είναι οι σκεπτόμενοι νεοδημοκράτες που επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τηρεί την υπόσχεση του περί μιας συμφωνίας «αλήθειας» αφού μπρος στο αντιπολιτευτικό του μένος αρνείται να αποδεχτεί προτάσεις της κυβέρνησης που και ο ίδιος υποστήριζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσα στελέχη της ΝΔ επιχειρούν να πλησιάσουν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εκθέσουν τις όποιες απόψεις τους, «μπλοκάρονται» από το στενό του περιβάλλον και τους νέους «αξιωματούχους» της Πειραιώς με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός οργανωμένων ψηφοφόρων του κόμματος να εμφανίζεται δυσαρεστημένος και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα κομματικά δρώμενα και πλέον όσο και αν φαίνεται ακραίο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ο κίνδυνος συρρίκνωσης του κόμματος, που μοιραία μπορεί να οδηγήσει και στον εφιάλτη μιας δημοσκοπικής κατάρρευσης.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια