Στους οκτώ με δέκα υπολογίζονται οι νεοδημοκράτες βουλευτές, βορειοελλαδίτες στην πλειονότητά τους, που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση (επιθυμία) να ψηφίσουν την τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΣΕΚΑΠ. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι πρόκειται για μια σοβαρή βιομηχανική μονάδα που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους σε καιρούς μεγάλης ανεργίας.

Πρόσωπα που γνωρίζουν γεγονότα και καταστάσεις επιμένουν ότι αυτός δεν ήταν ο μοναδικός λόγος, δεν ήταν καν ο βασικός. Ορισμένοι εκ των βουλευτών ήθελαν με την ψήφο τους να ευαρεστήσουν τον εν λόγω επιχειρηματία, λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκεί στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδος. Υπάρχουν και κάποιοι που αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντί του, διότι σε κρίσιμες στιγμές τους παρείχε τη στήριξη που είχαν ανάγκη. Το επισήμανε άλλωστε κι ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του, όπου δήλωσε ότι βοήθησε μερικούς βουλευτές. Και δεν μιλούσε προφανώς για συναισθηματική ή ψυχολογική υποστήριξη, έτσι;

Το τηλεφώνημα…

Το όλο ζήτημα, ωστόσο, είχε και συνέχεια, κι ήταν άκρως ενδιαφέρουσα: Πληροφορούμαι ότι δύο ή τρεις γαλάζιοι βουλευτές μετά την ψηφοφορία στη Βουλή επικοινώνησαν με την πλευρά του επιχειρηματία προκειμένου να… αιτιολογήσουν την ψήφο τους (κατά της τροπολογίας), να απολογηθούν για την ακρίβεια. «Εγώ ήθελα να ψηφίσω υπέρ, αλλά το κόμμα αποφάσισε να καταψηφίσει, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς», ήταν η… γραμμή υπεράσπισης των βουλευτών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε έναν εξ αυτών τηλεφώνησε ο ίδιος ο κ. Σαββίδης, λόγω, προφανώς, των στενών επαφών που είχε μαζί του.

το διαβάσαμε ΕΔΩ