30 γρήγοροι «λιποδιαλύτες»! Ποιες οι στρατηγικές για καύση του λίπους!




Στείλε τον μεταβολισμό σου στα ουράνια και κάνε την καύση του λίπους…. παιχνιδάκι. Εκτόξευσε τον μεταβολισμό σου και την καύση λίπους με τις παρακάτω απλές συμβουλές, όπως σημειώνει το runningnews.gr

1) Δώσε βάση στα γαλακτοκομικά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, γυναίκες που κατανάλωσαν 1000-1400 mg ασβεστίου, έκαψαν περισσότερο λίπος και θερμίδες. Αυτό ισοδυναμεί με 3-4 φορές την μέρα περίπου κατανάλωση γαλακτοκομικών.

2) Φάε την Πρωτεΐνη σου

Μια έρευνα από το Skidmore College δείχνει πως άνθρωποι που έλαβαν το 40% της ημερήσιας ποσότητας θερμίδων τους από πρωτεΐνη, έκαψαν σημαντικά περισσότερο λίπος από αυτούς που έλαβαν το 15%, παρόλο που κατανάλωσαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων συνολικά.

3) Σπάσε την προπόνηση σου

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology υποδεικνύει ότι αν κάνεις δύο 30-λεπτες προπονήσεις με 20 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα, καις περισσότερο λίπος απ ότι αν έκανες μια συνεχόμενη προπόνηση 60 λεπτών.

4) Παίξε ομαδικά

Παίζοντας, για παράδειγμα, ποδόσφαιρο 2-3 φορές την εβδομάδα πετυχαίνεις μεγαλύτερη καύση λίπους και μυική ανάπτυξη απ ότι αν έτρεχες μόνο, σύμφωνα με έρευνα του Παν/μιου της Κοπενχάγης. Και όσο μεγαλύτερη η μυική ανάπτυξη, τόσο περισσότερο λίπος καις.

5) Πιες καφέ σκέτο

Η καφεΐνη που υπάρχει σε περίπου 2 φλυτζάνια καφέ, εκτοξεύουν τον μεταβολισμό σου για τουλάχιστον 1,5 ώρα μετά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Skidmore College. Αν προσθέσεις ζάχαρη ή γάλα ή κρέμα, θα σταματήσεις αυτό το φαινόμενο. Γι αυτό πιες τον καφέ σου σκέτο, λέει ο Paul J. Arciero, ο επικεφαλής ερευνητής.

6) Ξεκίνα δυνατά και τελείωσε χαλαρά

Σύμφωνα με έρευνα από το New Jersey College, ποδηλάτες που εκτέλεσαν με μεγάλη ένταση το πρώτο μισό της προπόνησης τους και έριξαν τους ρυθμούς στο δεύτερο μισό, έκαψαν 23% περισσότερο λίπος από αυτούς που ακολούθησαν την ανάποδη πορεία.

7) Ολικής άλεσης από το πρωί

Βρετανοί ερευνητές δηλώνουν πως αν ξεκινάς την μέρα σου με ολικής άλεσης δημητριακά, καις περισσότερο λίπος απ ότι αν τρως πρωινό που αφομοιώνει πιο γρήγορα ο οργανισμός σου.

8) Περπάτα με Μπατόν πεζοπορίας

Θα αυξήσεις την καύση θερμίδων κατά 20%, σύμφωνα με το Cooper Institute στο Dallas.

9) Διαλειμματική Προπόνηση

Γυναίκες που έκαναν 20 λεπτά διαλειμματική προπόνηση σε ποδήλατο, έκαψαν 3 φορές περισσότερο λίπος σε σχέση με αυτές που ποδηλατούσαν για 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό, σύμφωνα με μελέτες από το Παν/μιο του New South Wales.

10) Βάλε ένταση

Έντονη αεροβική άσκηση για 40 λεπτά, κάνει το σώμα σου να καίει θερμίδες με πιο γρήγορους ρυθμούς μέχρι και μια μέρα μετά την άσκηση, σύμφωνα με έρευνα από το Παν/μιο της Alabama.

11) Μην κρατάς τις λαβές

Αν κρατιέσαι από τις λαβές-στηρίγματα του διαδρόμου ή του ελλειπτικού, μειώνεις την πίεση στους μυς του κάτω μέρος του σώματος σου και καις λιγότερες θερμίδες, λέει ο Stephen Cabral, ένας personal trainer και προπονητής για χάσιμο βάρους από την Βοστόνη. Κρατήσου λίγο και μόνο για ισορροπία.

12) Φόρεσε τα καλά σου

Σε έρευνα, όταν οι εθελοντές φόρεσαν το jeans τους για μια μέρα, έκαναν 500 περίπου βήματα περισσότερα (περίπου κατά 8% περισσότερα) απ ότι όταν φορούσαν την αθλητική τους φόρμα. Έτσι έκαψαν και περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το Παν/μιο La Crosse, στο Winsconsin.

13) Πιες Πράσινο τσάι

Συμμετέχοντες σε έρευνα που κατανάλωσαν συμπλήρωμα πράσινου τσαγιού, αύξησαν τον μεταβολισμό τους κατά 4% σε σχέση με αυτούς που έλαβαν συμπλήρωμα καφεΐνης ή εικονικό συμπλήρωμα (placebo), σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές. Πιες 3 φλυτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα για παρόμοια αποτελέσματα.

14) Κάνε Κυκλική προπόνηση

Αντί να κάνεις διαλείμματα 30 ή 60 δευτερολέπτων μεταξύ ασκήσεων με αντιστάσεις η με το βάρος του σώματός σου, ξεκίνησε αμέσως την επόμενη άσκηση ώστε να κρατήσεις αυξημένους τους καρδιακούς παλμούς σου και να μεγιστοποιήσεις την καύση θερμίδων, λέει ο Wayne Westcott, συγγραφέας του βιβλίου: Get Stronger, Fell Younger.

15) Κάνε Βάρη

Οι ασκήσεις με αντιστάσεις αυξάνουν τον μεταβολικό σου ρυθμό την ώρα που ξεκουράζεσαι κατά περίπου 7%, έτσι θα καις περισσότερες θερμίδες κατά την διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν κάθεσαι, σύμφωνα με ερευνητές από το Παν/μιο Tuft. Βάλε στο προπονητικό σου πρόγραμμα την προπόνηση με βάρη με 30 λεπτά, 3 ημέρες την εβδομάδα.

16) Μην φοβάσαι τα λιπαρά

Σε μια Αυστραλιανή έρευνα, άνθρωποι που είχαν μια δίαιτα υψηλή σε μονοακόρεστα λιπαρά, όπως παρθένο ελαιόλαδο και αβοκάντο, έκαψαν περισσότερο λίπος σε ένα διάστημα 4 εβδομάδων, απ ότι έκαναν μια δίαιτα υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

17) Φάε Γιαούρτι

Αν συμπεριλάβεις το γιαούρτι στην καθημερινή σου διατροφή, θα χάσεις 22% περισσότερο βάρος και θα κάψεις 61% περισσότερο σωματικό λίπος απ ότι αν απλά μειώσεις τις θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα από το University of Tennessee.

18) Ασκήσεις δύναμης στο τέλος

Θα κάψεις περισσότερες θερμίδες αν προπονηθείς με βάρη μετά από την αεροβική σου άσκηση, και όχι πριν, δηλώνει έρευνα στο περιοδικό Journal of Strength and conditioning Research.

19) Άκουσε μουσική…

Αν προπονείσαι και ακούς μουσική, χάνεις περισσότερο βάρος και καις περισσότερο λίπος, όπως και ασκείσαι καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα, σύμφωνα με ερευνητές από το Παν/μιο Dickinson.

20) …και φτιάξε την playlist σου

Πρόσθεσε στην playlist σου τραγούδια με γρήγορο ρυθμό και θα προπονηθείς πιο σκληρά, γρήγορα και αποτελεσματικά και έτσι θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με ειδικούς από το University of Kansas.

21) Μείνε σφιγμένος

Αν σφίγγεις τους γλουτούς σου και τους κοιλιακούς σου όταν περπατάς, αντί να περπατάς χαλαρός, θα χρησιμοποιείς περισσότερους μύες και θα καις περισσότερες θερμίδες, λέει ο προπονητής Stephen Cabral.

22) Πρόσθεσε πρωτεΐνη

Μια θερμίδα είναι μια θερμίδα αλλά το σώμα σου καίει περίπου 25 με 30, από τις 100 θερμίδες πρωτεΐνης που καταναλώνεις και μόλις 7 από τις 100 θερμίδες απλών υδατανθράκων, λέει η Barbara Vinciguerra, MS, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα κίνησης και επιστήμης στο Westfield State College, στο Westfield, Mass.

23) Γίνε πιο Νευρικός

Οι άνθρωποι που κουνούν τα πόδια τους, μιλάνε κουνώντας τα χέρια τους και κάνουν μικρές κινήσεις συνεχώς καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, καίνε περίπου 350 περισσότερες θερμίδες καθημερινά, σύμφωνα με έρευνα από την Mayo Clinic.

24) Ανέβα ανηφόρες

Ξέχνα τις ευθείες στον διάδρομο. Αυξησε την κλίση και θα αυξήσεις και την καύση των θερμίδων, λέει ο Tommy Boone, ένας φυσιολόγος της άσκησης στο College of St. Scholastica, στο Duluth στην Minnesota. Αν μια γυναίκα περπατάει με 6,5 km/h για περίπου 30 λεπτά καίει 12% περισσότερες θερμίδες σε ένα διάδρομο με κλίση 2% και 35% περισσότερες θερμίδες αν ο διάδρομος είναι σε κλίση 5%.


25) Πρόσθεσε Ιχθυέλαιο και άσκηση

Εθελοντές πήραν 6 gr ιχθυέλαιο καθημερινά και προπονήθηκαν 3 φορές την εβδομάδα, έχασαν περισσότερο σωματικό λίπος από αυτούς που απλά πήραν ιχθυέλαιο ή πήραν ηλιέλαιο ή πήραν ηλιέλαιο και προπονήθηκαν, σύμφωνα με Αυστραλιανούς ερευνητές.

26) Μίλησε όρθιος στο τηλέφωνο

Θα κάψεις περίπου 20% περισσότερες θερμίδες απ ότι αν κάθεσαι. Ακόμα καλύτερα, περπάτησε και μίλησε στο τηλέφωνο.

27) Πίστεψε το

Νοικοκυρές στις οποίες είπαν πως η καθαριότητα είναι καλή άσκηση, έχασαν βάρος και έμειναν πιο υγιείς 4 εβδομάδες αργότερα από αυτές που δεν τους είπαν τίποτα, σύμφωνα με έρευνα στο περιοδικό Psychological Science.

28) Χρησιμοποίησε χέρια και πόδια

Αν κάνεις μια άσκηση που απαιτεί την συνεργασία χεριών και ποδιών, όπως η κολύμβηση, μοιάζει πιο εύκολη απ ότι μια άσκηση που γυμνάζει μόνο μια μεγάλη μυική ομάδα, λέει έρευνα από το Southwest Texas State University. Αυτό την κάνει την άσκηση πιο προσιτή και το πιο πιθανό είναι να την επαναλάβεις και άλλη φορά, άρα και να συνεχίσεις να καις θερμίδες

29) Παίξε Wii

Παίζοντας ενεργητικά παιχνίδια στο Nintendo Wii, όπως τένις και bowling, καις περισσότερες θερμίδες απ ότι αν παίζεις άλλα παιχνίδια σε άλλες κονσόλες όπως στο Xbox 360, σύμφωνα με μελέτη στο British Medical Journey.

30) Σκέψου το

Αν σκέφτεσαι ότι κάνεις μια συγκεκριμένη άσκηση δύναμης, κερδίζεις ένα μεγάλο ποσοστό δύναμης σε σχέση με το αν την εκτελούσες στην πραγματικότητα (14% και 28% αντίστοιχα), σύμφωνα με μια έρευνα στο North American Journal of Psychology. Μεγαλύτερες μυικές ομάδες σημαίνει μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια