Η ΠΟΕΔΗΝ υπερασπίζεται όσους διόρισε με πλαστα πτυχία/άριστα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ! ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ – ΟΝΕΙΔΟΣ: Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ – ΟΝΕΙΔΟΣ: Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, με αφορμή σημερινό, κατάπτυστο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ με το οποίο η ηγεσία της υπερασπίζεται το “δίκιο” κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών με τους οποίους διορίστηκαν στο δημόσιο, εξέδωσε την πιο κάτω δημόσια επιστολή (η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό, σε αρχηγούς κομμάτων, στις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εργασίας και σε συνδικαλιστικές ηγεσίες).

Τελικά είναι αμετανόητοι. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ απειλούν με «κινητοποιήσεις και καταλήψεις», επειδή θεωρούν άδικο ότι με βάση τους Νόμους Γιαννάκου και Φίλη οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών με τους οποίους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο, θα υποχρεωθούν να επανεξεταστούν για να τους νομιμοποιήσουν! Όσο τραγελαφικό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Αυτή είναι η κατάντια ενός τμήματος του συνδικαλιστικού κινήματος. Να υπερασπίζεται την αδιαφάνεια, την παρανομία, τον παρασιτισμό, να επιχειρεί να ξεπλύνει τις διαχρονικές αμαρτίες του πολιτικού συστήματος!
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού η ΠΟΕΔΗΝ μιλά στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για 5000 ανθρώπους που «κινδυνεύουν να απολυθούν». Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των παράνομων τίτλων είναι περίπου 2450. Οι μισοί περίπου από αυτούς έχουν διοριστεί στο δημόσιο και ακόμη λιγότεροι σε υπηρεσίες Υγείας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι είναι ακόμη στις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μάλιστα στην κορυφή των διοριστέων με τα ψεύτικα «άριστα». Γιατί τότε φωνάζει η ΠΟΕΔΗΝ; Μήπως, επειδή πρόσφατα ανακοινώθηκαν νέοι διορισμοί από τον Πρωθυπουργό στο χώρο της Υγείας, πρέπει να μπουν στα Νοσοκομεία και οι υπόλοιποι «κολλητοί και φίλοι» πολιτευτών που με τη στήριξή τους εξαγόρασαν τα πτυχία; Μήπως επειδή όλοι αυτοί, λόγω των παράνομων τίτλων τους, αποτελούν μια εύκολη ομάδα αλίευσης ψήφων με αντάλλαγμα την πολιτική «προστασία»;
Αυτός είναι ο συνδικαλισμός που οραματίζονται οι «συνάδελφοι» της ΠΟΕΔΗΝ;
Και ενώ η μεγάλη πλειονότητα των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των πρωτοβάθμιων σωματείων δίνουν γενναία και άνιση μάχη για να διασφαλίσουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, τα κοινωνικά αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς κάποιοι «συνάδελφοι» χαρίζουν επιχειρήματα σε όσους πολεμούν λυσσαλέα το συνδικαλισμό. Από τη μια οι υπερασπιστές όσων με ανέντιμο τρόπο και με παράνομους τίτλους διορίστηκαν στο Δημόσιο και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, από την άλλη οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής. Όλοι αυτοί φτάνουν και περισσεύουν για να αμαυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ο αγώνας χιλιάδων εργαζόμενων, ο αγώνας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται σήμερα με μια προκλητική, σημερινή της ανακοίνωση να υπερασπιστεί τους κατόχους των παράνομων τίτλων σπουδών, ανθρώπους που πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να λάβουν δήθεν άριστα απολυτήρια από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ σε όλη τη χώρα. Με αυτούς τους τίτλους μοριοδοτήθηκαν με το ανώτατο όριο στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (1000 μόρια) και διορίστηκαν στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας τη θέση χιλιάδων παιδιών που μόχθησαν για το πτυχίο τους. Παιδιών που προέρχονται από οικογένειες φτωχών, μη προνομιούχων, ανέργων, που έχασαν τη θέση που δικαιούνταν, επειδή το βαλάντιο της οικογένειας κάποιων άλλων τους επέτρεψε να εξαγοράσουν ψεύτικα χαρτιά, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, εργαστήρια, έχοντας δώσει εικονικές εξετάσεις με δήθεν άριστους βαθμούς.
Όλα αυτά τα στοιχεία για τους κατόχους των παράνομων τίτλων είναι καταγεγραμμένα εδώ και 12 χρόνια, από τις καταγγελίες που έκανε η ΟΙΕΛΕ από το 2005. Τότε όμως, αν και είχαμε αναδείξει ως Ομοσπονδία ότι πολλοί από αυτούς τους κατόχους κατευθύνονταν σε υπηρεσίες Υγείας, καμιά ΠΟΕΔΗΝ δεν είχε δείξει την παραμικρή ευαισθησία. Δεν μου κάνει εντύπωση. Οι κάτοχοι ακόμη δεν είχαν «διοριστεί», δεν ήταν ακόμη εν δυνάμει «ψηφοφόροι».
Έρχονται σήμερα αυτοί και μιλούν με θρασύτητα για «περίεργα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ» που οδήγησαν τον Υπουργό Παιδείας σε τροπολογία. Να θυμίσω στους ανιστόρητους ψηφοθήρες της ΠΟΕΔΗΝ ότι για την ιστορία των παράνομων τίτλων υπήρξε νομοθέτηση από την Μαριέττα Γιαννάκου πριν από 10 ολόκληρα χρόνια, το 2007 με το Νόμο 3577/2007, όταν και αποφασίστηκε για πρώτη φορά η διενέργεια εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων. Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και το 2014 ο Νόμος δεν εφαρμόστηκε, ελέω πολιτικών πιέσεων για να μην αγγίξει κανείς τους βολεμένους, τους γόνους της διαφθοράς και της παρακμής ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος.
Η ΠΟΕΔΗΝ «ξύπνησε», όταν το 2016 ο τότε Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ενίσχυσε το Νόμο Γιαννάκου με νέα διάταξη (Ν. 4415/2016) και εν συνεχεία εξήγγειλε τη διενέργεια των ειδικών επαναληπτικών εξετάσεων. Πλέον τώρα, με την τροπολογία Γαβρόγλου ετοιμάζεται να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για τους ψηφοφόρους της και εναντίον των δεκάδων χιλιάδων έντιμων εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία που πήραν τα πτυχία τους με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Στην ΟΙΕΛΕ έχουμε δώσει διαχρονικά τη μάχη της διαφάνειας και του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, έχουμε υποστεί ανηλεείς διώξεις, επειδή υπερασπιζόμαστε δημόσια και κοινωνικά αγαθά, έχουμε έρθει σε σύγκρουση με όλες τις πολιτικές ηγεσίες και με επιχειρηματικά συμφέροντα. Τον αγώνα μας τον γνωρίζει καλά η ελληνική κοινωνία. Μια ομάδα ανθρώπων που βάζουν το μικροπολιτικό και συντεχνιακό τους συμφέρον πάνω από το δημόσιο συμφέρον, πάνω από την εργατική τάξη και τους αγώνες της δεν μπορεί να μας συκοφαντήσει, δεν μπορεί να μας αγγίξει. Απλώς λυπάμαι για το κατάντημά τους και τους παραδίδω στη χλεύη των πολιτών.
Μιχάλης Κουρουτός
Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια