ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ: Nοίκιασε το βαν του θανάτου που σκότωσε 13 ανθρώπους (ΦΩΤΟ)



Αυτός είναι ο άνδρας που προκάλεσε το μακελειό στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με την El Pais ο Ντρις Ουκαμπίρ μαροκινής καταγωγής φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε το βαν που σκόρπισε τον θάνατο.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης συνελλήφθη ακόμα ένας ύποπτος που όπως φαίνεται είχε συνεργαστεί με τον Ουκαμπίρ για την επίθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα, είχε ταμπουρωθεί μαζί του σε τούρκικο εστιατόριο κρατώντας ομήρους. Ωστόσο η αστυνομία, περί τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) διέψευσε αυτές τις αναφορές. Πιο συγκεκριμένα, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας ταμπουρωμένος σε εστιατόριο» και «κανένας όμηρος»!
Εξάλλου, τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ακόμα δύο υπόπτους που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας.
Ο Ντρις Ουκαμπίρ και είναι κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.
Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, κοντά σε ένα φαστ-φουντ, και ελέγχουν το όχημα.
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.
Εντωμεταξύ, όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μετά από καταδίωξη ενός λευκού Φορντ Φόκους,που δεν σταματησε σε σήμα ελέγχου. Η El Pais μάλιστα αναφέρει, ότι το όχημα επιχειρώντας να περάσει το μπλόκο, τραυμάτισε δύο αστυνομικούς.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια