Pasokification…! “Με συμβούλεψε να περάσω από την αίθουσα VIP για να μην χτυπήσουν τα “μηχανάκια” από το 1,5 εκατ σε σάκο…” !



Συγκεκριμένα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ζήτησε από το Γιάννη Ανθόπουλο να μεσολαβήσει στην Αγροτική Τράπεζα, καθώς λόγω ένταξής της στην Τειρεσία δεν μπορούσε πλέον να λάβει δάνεια. Μάλιστα, όπως είπε, μετέφερε το ποσό των 500 εκατ. δρχ (1,5 εκατ. ευρώ)αεροπορικώς στην Αθήνα, βάζοντας τα χρήματα σε ένα σάκο. Κατά την ίδια, ο πολιτικός τη συμβούλεψε να περάσει από την αίθουσα VIP για να μην «χτυπήσουν» τα μηχανάκια του αεροδρομίου.

Κατά του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου στράφηκε η καπνέμπορος από την Καβάλα Οδέττη Πετρίδη, η οποία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποστήριξε ότι ο πολιτικός και οικογενειακός της φίλος έλαβε περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να τη βοηθήσει! Υπενθυμιζεται οτι στην υπόθεση (Namaco μετέπειτα Gennet) ειχε εμπλακεί και το όνομα της πρωην ΓΓΔΕ Κατ Σαββαίδου που τελικά απαλλάχτηκε με βούλευμα για το αδίκημα της απιστίας.
Όπως ισχυρίστηκε, παρά το ότι του παρέδωσε τα χρήματα, τελικά τίποτα δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η καπνέμπορος να επιστρέψει στην Αθήνα για να μιλήσει με τον κατηγορούμενο: «Πήγαμε στην Αθήνα να ζητήσουμε τα χρήματα. Τότε τον είδαμε να τα κατεβάζει από το πατάρι κι εγώ και η δικηγόρος. Του είπα ότι τα χρήματα δεν είναι δικά μου, είναι αγροτών και πρέπει να μου τα επιστρέψει. Του είπα κράτα 50 εκ. δραχμές (170 χιλ ευρώ) για τον κόπο σου», ανέφερε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι εκείνος ήταν που στη συνέχεια την έφερε σε επαφή με την εταιρία Namaco που προχώρησε στο δανεισμό της με εικονικές συμβάσεις αγοραπωλησίας καπνού.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε κάθε φορά που εκταμιευόταν ένα ποσό, έδινε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποσοστό 10%. «Μου έλεγε ότι αυτό ήταν η “γλύκα” τους για να μας ξαναβοηθήσουν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εκτός από την τοκογλυφία, της προτάθηκε να συνεργήσει σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κάνοντας εμπορία κεφαλαίου, πράγμα το οποίο αρνήθηκε.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια