Άλλοι παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ!




Με σκληρή αιχμή για τη στάση της ΝΔ σε αντιδιαστολή με αυτή των σημερινών κυβερνητικών στελεχών ξεκίνησε την εισαγωγή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην ηθική, λέξη την οποία επανέλαβε πολλάκις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού τόνιε ότι «σε ότι μας αφορά, δεν πρόκειται ποτέ, σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο», υπογράμμισε πως
«άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν το Κινέζο για τα 23 δισεκατομύρια, γιατί τόσο περίπου κόστισε στον ελληνικό λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου», παραπέμποντας ευθέως στην αντιδιαστολή της υπόθεσης του επιδόματος ενοικίου της Ράνιας Αντωνοπούλου με το σκάνδαλο Novartis και την επιμονή του κ. Μητσοτάκη να μην ζητά την παραίτηση Γεωργιάδη από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ.
Αναφερόμενος περαιτέρω στην πολύκροτη υπόθεση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «πια σε όλους καθαρό ότι όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα, που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου, και μιας κακομαθημένης ελίτ, δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα, και να κερδοσκοπούν σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, ακόμα και με την Υγεία του ελληνικού λαού, με το φάρμακο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κομματική σκευωρία, πολιτική ρεβάνς, ή προσωπική εκδίκηση. Έχουμε να κάνουμε με ένα καρκίνωμα, που αν δεν ξεριζωθεί οριστικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη».
«Ας είναι όμως», σχολίασε, «αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας».
Τη βεβαιότητα ότι περνάμε οριστικά τη μεθόριο: «Από την οικονομική και κοινωνική αιμορραγία στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην εύρωστη διαδικασία προόδου», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ξανά «σε καθεστώς Ζήμενς, Νοβάρτις, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί πίσω».
Πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον ερχόμενο Αύγουστο και οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον σε στέρεη βάση ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη.
Το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του, είπε, «μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε».
ΠΕΡΝΆΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΌΡΙΟ
Όπως τόνισε, περνάμε την μεθόριο από την κρίση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι φανερό, όχι μόνο στις απαιτητικές αλλά και συχνά ανάλγητες αγορές, αλλά και στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, υποστήριξε, θυμίζοντας ότι το 2017 προβλέπεται ανάπτυξη 1,6-1,8% του ΑΕΠ, η μεγαλύτερη από το 2008 αλλά και μια σειρά θετικών στοιχείων σε ανεργία και εξαγωγές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθα να αναγγείλω ένα success story. Εχουμε πολλές πληγές να θεραπεύσουμε για να μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε. Αλλά δεν μπορούμε να μην κατανοούμε τη σημασία όσων πέτυχε ο ελληνικός λαός με πολλές θυσίες.
ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΎ
Πίσω από την εκστρατεία μηδενισμού κρύβεται η ελίτ του παλαιού, αυτή που μας χρεοκόπησε καθώς και κυκλώματα που αισθάνονται ότι τους χαλάσαμε δουλειές. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι έχουμε την αισιοδοξία της βούλησης για να μη γυρίσει πίσω η Ελλάδα και δεν θα γυρίσει σε καθεστώς Siemens, θαλασσοδανείων και σκανδάλων.


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια