Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ «τελειώνει» οριστικά την πολιτική καριέρα του Άδωνι Γεωργιάδη - Συγκλονιστικά όσα έχουν έρθει στο φως




«Και ο Λοβέρδος και ο Σαλμάς και εγώ ρίξαμε τη φαρμακευτική δαπάνη». Τα λόγια του Αδωνη Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Υγείας από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιούνιο 2014, ο οποίος έχει αναλάβει αυθορμήτως την υπεράσπιση και των προκατόχων του, αντηχούν στα αυτιά του κάθε πολίτη, από την ημέρα που έσκασε το σκάνδαλο «Novartis».

Αφορμή για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Αδωνη, η υπόθεση «Novartis» που αφορά και μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός για το οποίο ελέγχονται και πρώην κυβερνητικοί παράγοντες, εκτός από τους υπηρεσιακούς. Ακόμα και υπουργικές αποφάσεις φέρονται να έχουν ληφθεί με αποτέλεσμα την ενίσχυση της θέσης της συγκεκριμένης εταιρείας στην αγορά φαρμάκου της χώρας μας, έναντι των ανταγωνιστών της. 23 δισ. ευρώ είναι η ζημιά του Δημοσίου από το 2000 έως το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από τη δικογραφία, και τριών δισ. ευρω μόνο από τη Novartis.
Ο λογαριασμός στον ασθενή

Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, για την οποία κονταροχτυπιούνται δημοσίως ο πρώην υπουργός Υγείας, νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνης Γεωργιάδης, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, σε καμία περίπτωση δεν έγινε προς όφελος των ανθρώπων και, φυσικά, δεν χτύπησε τα συμφέροντα, δηλαδή τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας. Το 1,1 δισ. ευρώ της δήθεν εξοικονόμησης επιβάρυνε αποκλειστικά τις τσέπες των ασθενών, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Οι τρεις αυξήσεις

Επί υπουργίας του Αδωνη Γεωργιάδη κι ενώ από το πρώτο Μνημόνιο απαγορεύονταν ρητά οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, σε τρία νοσοκομειακά φάρμακα της Novartis δόθηκε αύξηση. Τα φάρμακα αυτά είναι το Copalia (αντιυπερτασικό), το Sandostatin (ορμονικό) και το Cubicin (αντιβιοτικό).

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια