ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι τα τρωκτικά των ΜΜΕ έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού (ΟΝΟΜΑΤΑ εκδοτών και δημοσιογράφων)


Τα άρπαζαν

«Έφαγαν 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μοιράζοντας σε φίλους τεράστια ποσά» ανέφερε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που καταθέτει αυτή την ώρα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρος της Υγείας.

Επικαλούμενος τους ισολογισμούς του οργανισμού από το 2007 έως το 2014, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο μεγατόνων» αφού στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τις εισροές χρημάτων ύψους 750 εκατ., τα πληρωμένα είναι 522 εκατ. και τα υπόλοιπα δεν αποτυπώνονται πουθενά.

«Που πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ.;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης και ζήτησε άμεση επέμβαση του εισαγγελέα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σκαστή παρανομία» την απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δυο εταιρείες, μια εκ των οποίων της κ. Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, με χρήματα ευρωπαϊκού προγράμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί... διαγωνισμός.

«Είχαν την αίσθηση του ακαταδίωκτου, νόμιζαν ότι το κράτος είναι δικό μας και κάνουμε ότι θέλουμε», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανάγνωσε κατάλογο με ονόματα εκδοτών και δημοσιογράφων που απέσπασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί διώξαμε τον Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δύο περίπου χρόνια μετά την παύση του καθηγητή Χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου από την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αποκάλυψε το λόγο της αποπομπής του.

Ο κ. Γιαννόπουλος παύθηκε από τα καθήκοντά του πριν λήξει η θητεία του, τον Απρίλιο του 2016, εν μέσω του πολυσυζητημένου διαγωνισμού για τις προλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τη φερόμενη παρέμβαση Πολάκη στις λίστες κατάταξης των συμμετεχόντων.

Ο κ. Γιαννόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ωστόσο το υπουργείο Υγείας επέμεινε στην αποπομπή του τονίζοντας ότι είναι «αδιαπραγμάτευτος στόχος η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ», χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Παύλος Πολάκης αποκάλυψε σήμερα (21/03/2018) κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, το λόγο αποπομπής του κ. Γιαννόπουλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για μια «διαχρονική συμμορία που δρούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ», υποστήριξε ότι «το 2004 άρχισαν οι πρώτες μεγάλες κομπίνες με τις βιοτρομοκρατίες», «έγιναν αρπαχτές» με αποτέλεσμα την κακουργηματική δίωξη του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου.

Τον κ. Παπαδημητρίου «τον διώξαμε» τόνισε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιαννόπουλος «αρνιόταν να τον διώξει, γι’ αυτό διώξαμε και αυτόν».

Χαμός στην Εξεταστική

Πάντως οι αναφορές του υπουργού, όχι μόνο επί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά και άλλων (τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, την υπόθεση των προμηθειών σε κέντρα φιλοξενίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις προσλήψεις του κ. Γεωργιάδη), προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργαντάς της ΝΔ ζήτησε αριθμό πρωτοκόλλου για τα στοιχεία, προκειμένου να μπορέσει να κάνει ερωτήσεις.

Σε αρκετά δε σημεία της κατάθεσης η κατάσταση ξέφυγε, με τον κ. Γεωργαντά να ζητά να μη γίνεται αναφορά σε μη πολιτικά πρόσωπα και να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά τους, όταν μάλιστα αυτά είναι υπό δικαστική έρευνα.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να τα ακούει», απάντησε ο κ. Πολάκης με τον κ. Παπαχριστόπουλο να υπερθεματίζει: «τρέμετε, δεν θέλετε να ακουστούν αυτά! Αν σας πονάει δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό».

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια