Δύο νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της ΝΔ και του Μητσοτάκη




Επιβεβαιώνεται και σε δεύτερη δημοσκόπηση η κατάρρευση της ΝΔ και ο διασυρμός του Μητσοτάκη και της παρέας του σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Μετά την χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Παρασκήνιο που αφορά τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis, η οποία δείχνει μεγάλη μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί κόλαφο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήρθε στη δημοσιότητα την Κυριακή και μια ακόμη της Pulse για την «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τη συζήτηση στη Βουλή, προκύπτει ότι το 78% ζητά κάθαρση για το σκάνδαλο, ενώ το 73% θέλει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει και η σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συμφωνα με τη δημοσκόπηση:

Επτά στους 10 (70%) παρακολούθησαν τη σχετική συζήτηση ή έχουν άποψη για το συγκεκριμένο θέμα:

Μόνο το 5% επιλέγει ως καλύτερο το να διατηρηθεί ως έχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: 39% απαντά «να αλλάξει» και 34% «να καταργηθεί»

Αντίθετα μόλις το 11% επιλέγει ως καλύτερο το να καταργηθούν οι διατάξεις περί προστατευόμενων μαρτύρων: 31% απαντά «να αλλάξουν» και άλλοι τόσοι «να διατηρηθούν ως έχουν»

Μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν τη σχετική συζήτηση ή έχουν άποψη για το θέμα –η συντριπτική πλειονότητα εκτιμά ότι είναι σκάνδαλο («Σίγουρα» και «Μάλλον» 81%) και συμφωνεί με τη σύσταση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη διερεύνηση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα. («Σίγουρα» και «Μάλλον» 78%)

Μοιράζονται οι απόψεις για το αν αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση: Οι μισοί (51%) απαντούν αρνητικά και οι υπόλοιποι (46%) καταφατικά. Το 3% δεν έχει άποψη ή δεν απαντά.

Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στις 8,5 μονάδες από τις 10 της προηγούμενης έρευνας της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα

· Πρόθεση Ψήφου – ΝΔ: 28,5% / ΣΥΡΙΖΑ: 20%

· 81%: Σκάνδαλο το θέμα της Novartis (17% δεν είναι σκάνδαλο)

· 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ: Σκάνδαλο το θέμα Novartis.

· 78%: Συμφωνώ με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής (19%: Διαφωνώ).

· 73%: Να αλλάξει ή να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (5% να διατηρηθεί).

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια