Από πού κρατάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης;




Το έχουμε ξαναγράψει. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, για στοιχειώδεις λόγους πολιτικής διάσωσης, και όχι μόνο από ευθιξία ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis και στα άλλα σκάνδαλα της Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης θα είχε ήδη πάει στο σπίτι του. Θα τον είχε στείλει στο σπίτι του ο πολιτικός του προϊστάμενος.

Στην Ελλάδα, όμως, και στη Νέα Δημοκρατία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και ενώ στη συνείδηση της κοινής γνώμης το «κόμμα Novartis» είναι ήδη καταδικασμένο – δεν λαμβάνει την απόφαση να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο του κόμματός του. Δεν λαμβάνει την απόφαση να τον βάλει στον πάγο ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψιν ούτε τις επιπτώσεις που έχει η παρουσία του εμπλεκόμενου στα σκάνδαλα, Άδωνι Γεωργιάδη, στο κόμμα του, επιπτώσεις που αποτυπώνονται στη δημοσκοπική φθορά του. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ακόμη και το ίδιο του το κόμμα για τον ακροδεξιό γραφικό τηλεβιβλιοπώλη. Δικαίωμά του. Όμως, πρόκειται για μία θυσία που δεν μπορούμε να την αποδώσουμε σε κίνητρα αλληλεγγύης προς τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραία λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Από πού κρατάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Μήπως ακόμη ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εκλογής του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης; Μήπως είναι άλλα πράγματα στη μέση; Μήπως ο Άδωνις γνωρίζει πολλά και αν χρειαστεί θα μιλήσει; Μήπως ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται πιέσεις από επιχειρηματίες και από άλλα συμφέροντα ή εξωθεσμικούς παράγοντες; Μήπως συμπάσχει, ως εμπλεκόμενος κι ο ίδιος σε άλλα σκάνδαλα; Μήπως έχει τη φωλιά του λερωμένη; Ποιος ξέρει;

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια