Νέα δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ - Γκρεμίζεται η ΝΔ, ορατή η ανατροπή (ΚΑΡΤΕΛΑ)



#Δημοσκόπηση

Μετά από ένα εξάμηνο σημαντικών εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα, όπου πολλά θέματα άνοιξαν και στην πραγματικότητα δεν "έκλεισε" ακόμα κάτι οριστικά, το εκλογικό σώμα, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, δείχνει να τηρεί στάση αναμονής σε σχέση με τις επιλογές του στις επόμενες Εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Παράλληλα, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η οποία είχε ξεπεράσει τις 13 μονάδες έναν χρόνο πριν, έχει μειωθεί πλέον σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ ο μεγάλος όγκος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που δηλώνουν σήμερα αναποφάσιστοι, καθιστούν κάθε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων Βουλευτικών εκλογών δύσκολη.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (20,8% έναντι 11,9%), ωστόσο εμφανίζει σαφή μείωση της συσπείρωσής της σε σχέση με έναν χρόνο πριν (από το 82% στο 68%) που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων της του Σεπτεμβρίου του 2015 κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Δείχνει, λοιπόν, σ' αυτήν τη φάση, να στερείται της αναγκαίας δυναμικής που είναι απαραίτητη ώστε να ξεπεράσει το 35% - ποσοστό που είναι ένα πιθανό ελάχιστο όριο για τη διεκδίκηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός μεν δεν αυξάνει αισθητά τα ποσοστά ή την συσπείρωσή του σε σχέση με ένα χρόνο πριν (στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 11,9% έναντι 10,6% και η συσπείρωσή του στο 32% έναντι 28% πέρυσι), αφετέρου όμως εξακολουθεί να διατηρεί σχεδόν αμετάβλητη ποσοτικά την "δεξαμενή" των "μετέωρων" ψηφοφόρων του και δεν αυξάνονται οι διαρροές του προς άλλα κόμματα.

Αντιθέτως, κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν περιοριστεί οι διαρροές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλα κόμματα (από το 32% σε 22% συνολικά και από 12% σε 6% προς τη ΝΔ) με αντίστοιχη αύξηση των "μετέωρων" ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (από 39% σε 46%).



(Πασχάλης Αλ. Τεμεκενίδης, tvxs.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια