Καταιγίδα εξελίξεων στο επιτελείο του Μητσοτάκη - Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν




Η αποχώρηση του κ. Μπεκίρη, για προσωπικούς λόγους σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, μπορεί να αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τους περισσότερους, ωστόσο μοιάζει μία υπολογισμένη κίνηση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη.

Ταυτοχρόνως, η επιλογή του κ. Στέλιου Πέτσα, ενός στελέχους με υψηλή κατάρτιση στα οικονομικά, συνεργάτη κατά το παρελθόν του Χρ. Σταϊκούρα και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Υπ. Οικονομικών επί Στουρνάρα, συνιστά και αλλαγή υποδείγματος στον τρόπο λειτουργίας του προεδρικού επιτελείου. Ο κ. Πέτσας μπορεί να μοιάζει περισσότερο τεχνοκράτης, ωστόσο αυτό είναι που βάρυνε στην απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. να αναθέσει στον μέχρι χθες οικονομικό του σύμβουλο την ευθύνη διαχείρισης του πολιτικού του γραφείου.

Υπενθυμίζεται πως, ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου, την ευθύνη της λειτουργίας της Κοιν. Ομάδας και της επαφής των βουλευτών με το γραφείο Προέδρου έχει αναλάβει ο Διονύσης Μελιτσιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει και Διευθυντής στο Γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη κατά την περίοδο της υπουργίας στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεδομένου του ενεργού ρόλο που έχουν οι εκλεγμένοι του κόμματος, με πρώτο τον Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη, η αποχώρηση του κ. Μπεκίρη και η αντικατάστασή του με τον κ. Πέτσα έρχεται να αλλάξει τη δυναμική της ομάδας Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας και τον κύριο ρόλο του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

(Με πληροφορίες από newpost.gr)

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια